Henüz bir geliştirici sürümü yayınlanmamasına rağmen, Google’ın yaklaşan yeni Android sürümüne ait bir ekran görüntüsü internete sızdırıldı. Android Q sürümüne ait ekran görüntüsü, işletim sisteminin Root edilmesi sırasında alınmış. Birkaç ay sonra yayınlanması beklenen Android Q, henüz yayınlanmadan root edilmiş durumda.
Root nedir? Android cihazda nasıl yapılır?
Root nedir? Android cihazda nasıl yapılır? rehberimiz ile karşınızdayız. Bu rehberimizde Root nedir sorunu cevaplıyor ve Galaxy modellerine nasıl Root yapılacağını anlatıyoruz.Android Q sürümüne ait ekran görüntüsü sızdırıldı!
Google her yıl düzenlediği I/O etkinliğinde, yeni Android sürümüne ait geliştirici sürümünü de yayınlar. Bir sonraki Android güncellemesi olan Q, henüz yayınlanmamış olmasına karşın, bir geliştirici tarafından Root edilmiş durumda. Hızlı Root becerileri ile tanınan bir geliştirici olan John Wu, bu işe imzasını atan geliştiricinin kendisi.Henüz yayınlanmamış bir sürüm için Root erişimi sağlayan Wu, yabancı forumlarda da büyük ses getirdi. Bununla birlikte yeni Android sürümüne ait ilk görüntüyü de bizlerle paylaşan Wu, Magisk yardımı ile bu erişimi sağlamış.
Görüntülerde sürümü ait, çoklu işlem ekranı bulunuyor. Sol tarafta yeni Android sürümüne ait detaylar bulunurken, sağ tarafta ise Root erişimi sağlayan araca ait ekran bulunuyor. Android Q sürümüne ait resmi duyurunun, önümüzdeki birkaç ay içinde yapılması bekleniyor. Şu an için bilinen detaylar çok çok kısıtlı olsa da, ilerleyen zamanlarda sürüme ait yeni detaylar da ortaya çıkacaktır.
Rootlanabilmesi gayet normal ama cikmadan nerden bulmuşsa inş guzel bir sürüm olur.
İlk ekran görüntüsü mü? GSI imajı bile internete sızdı oysa 🙂
demekki hala aynı açıklar duruyor update’de sadece simgeler değişiyor 😀
Biz ona açık demiyoruz. Sınırsız hak diyoruz.
Aslında bi yandan iyi root yapmana gerek yok
Android 7 kullanıyorum. Daha üst versiyonlarda ne fark var bilmiyorum ki merakta etmiyorum. Apple’dan güncelleme gelince sevinen insanlar geliyor aklıma
Android in açıkları bitmez. Q da çıksa X de çıksa. Hiç bir yazılım güvenli değil Android tarafından.
Bir mesajla çöken, web sitesi ile cihazın tüm güvenliğini aşıp jailbreak yapılabilen bir sistem, anne ile oğlunu ayırt bile edemeyen bir face id ile Apple cihazlar mı çok güvenli?
Abartmayın appleda olsa googleda olsa babamızın şirketi değil hepsi cihazlarımızdan bizi takip ediyorlar. Hele marka bazına hiç girmiyorum. O yüzden fanboyluk yapmayı bırakın yapabiliyorsanız geliştirin yapamıyorsanız da daha yapıcı eleştirici olun.
mesajla çöken dediğin sadece o simgelerin sistemde yer almamasından kaynaklanan sorun bile değil sadece respring yapıyor cihaza önce sorun nedir onu öğren google’da açık üstüne açık bulabilirsin elini hangi uygulamaya atsan bi bug ve açık var fanboyluk yapmayın diyen adam resmen fanboyluğun dibini yapıyor buda ayrı bi ironi.
Bize ne faydası olacak?
İnsanların çok yanlış bir algısı var bu root konusunda. Root bu tür imajlarda bir güvenlik açığı değildir. Aksine Android gibi özgür bir işletim sisteminde olası ve olması gereken bir durumdur.
Root, ancak dışarıdan müdahele olmadan basit bir uygulamanın Android sisteminin açığını kullanarak cihazınıza root atıp kendine ayrıcalık tanıyabildiyse bir güvenlik sorunu teşkik eder.
Ek olarak rootun kullanıcıya basit olarak engellenmesi Android sistemini geliştiren için değil, garanti kapsamında satan üreticiler için yapılmış bir uygulama. Sonuçta bir kullanıcının cihazı rootlayıp üreticinin yazılımının dışında yazılımlar kullanıp üreticiyi lekelemesi muhtemel. Bu yüzden hem root yapılmasına engel konulmuş hem de root atıcıların garanti kapsamından çıkarılması geleneksel hale gelmiş.
olması gereken bi durumdur diyor google böyle savunmuyor kendi işletim sistemini açık varsa root edilebilir cihaz açık yoksa hiç birşey olmaz daha önceden açık bulamadıkları için sanırsam 4 sürümünde yada 5 sürümünün birinde root açığı bulamadıkları için root edilmedi önce root nedir onu öğren sonra burda atarlan fanboy.
Root özgürlüktür. Kullanmayı bilene.
Tüm sürümler rootlanıyor ki sadece üreticiler cihaza ekstradan kilit koyuyolar kodlar mesela huwai veya lg gibi ozaman rootlanamaz telefon.
Tüm sürümler rootlanıyor ki sadece üreticiler cihaza ekstradan kilit koyuyolar kodlar mesela huwai veya lg gibi ozaman rootlanamaz telefon.
Dediğin olay bootloader kilidi ki onuda çoğu firma açabilmen için destek veriyor gene ama açtığın anda garanti gidiyor. Çoğu firmanın garanti servisleri root u garanti dışı tutmuyor
Root’un açılımını yapmayacağım bilinmesi gereken birşey var ise Root iyidir, güzeldir,candır, canandır.