Google‘ın Android uygulama geliştirme için sunduğu platform olan Android Studio ve Android Emulator için verdiği karar bazı Windows kullanıcılarını üzebilir.
Android Studio 3.5 Beta birçok yenilikle geliyor
Android için yazılım IDE'si Android Studio yeni güncellemesi ile birlikte, yeni Android Studio beta sürümüne kavuştu. Peki yeni Android Studio 3.5 Beta neler sunuyor?Android Studio bazı Windows platformları için desteğini kesiyor
Windows kullanıcılarının Android için uygulama geliştirmesine olanak tanıyan ve geniş kütüphanesiyle en çok tercih edilen platformun Android Studio olduğu biliniyor. Sistem gereksinimi olarak 32 ve 64 bit mimarisi olan Windows sürümlerinde kullanıcıları en çok zorlayan unsur RAM kapasitelerinin yeterli olmamasıydı. IDE’nin verimli çalışması için yüksek kapasitede RAM kullanımına ihtiyaç duyması Google’ın bu konuda yeni bir karar almasına neden oldu.
Ortaya çıkan sorunlardan dolayı Google, 32 bit Windows işletim sistemlerine sunduğu desteği sonlandıracağı açıklandı. Android Studio IDE 3.6 ve Android Emulator 28.0.25 sürümünü kullanan 32 bit Windows kullanıcıları 1 Ağustos 2019‘dan itibaren uygulamalarını Google Play Store’da yayınlamaları için 64 bit Windows kullanmaları konusunda uyarıda bulundu. 16 GB RAM ve daha fazla kapasitenin kullanılabilmesi ve IDE’nin yüksek performansta çalışması için 64 bit mimari kurulu olması gerekiyor. Her iki uygulama geliştirme platformu için yayınlanacak sonraki güncellemeler 32 bit sistemlere dağıtılmayacak.
Geliştiriciler için desteğin bitiş tarihi 31 Aralık 2020 olarak açıklandı. Bu süre içinde geliştiricilerin yeni sistem altyapılarını oluşturmaları gerekiyor.
Yok abi 128 gb lık ramlarda çalışssın bence hiç çalışmasın daha iyi.
128gb lık ram yorumu yazan arkadaş, lütfen pc ve işletim sistemleri, ve kernel mimarisi ile ilgili tamamen başlangıç noktasına dön sıfırdan oku öğren. Söylediğinle hiç ilgisi yok konunun.
Normal. 32 bite uygun ramlar hiçbir şey çalıştırmıyor
Android Studio caps’lerine bir bakın 😀 sistemi yoruyor baya.
32bit win kullanan developer mi kaldi zaten
Konuyu yanlış olabilir misiniz ? 1 Ağustos tarihinden itibaren geliştirilen uygulamalar için 64bit desteği zorunlu hale geliyor yani konu bilgisayardaki sistem ile alakalı değil 🙂
Konuyu yanlış anlamışssınız 32 bit windows pc kullanımına devam edilecek sadece 3ücü parti native uygulamarda c ,c++ ile yapılan uygulamarda 1 agustos 2019dan itibaren 32 bit yanında 64 bit uygulamada yayınlanmak zorunda kotlin veya java ile yazılan uygulamarda sıkıntı yok tabi 2021den sonra akıllı cihazlarda 64 bit kullanım oranı arttıkça uygulamalarda 64 bit versiyona geçiş yapacak
Ya ne kadar saçma, alısün için basit bir uygulama geliştirmek için android stüdyo gibi bilgisayar kaynaklarını aşırı kullanan bir yazılım kullanılıyor. Şunu niye bilgisayar yazılımı için kullanılan mesela autoit, vs. gibi basit yapmıyorlar?