Yazılımcılar için geliştirilen Android Studio, 2013 yılında Google I/O etkinliğinde tanıtılmıştı. Android geliştirme için özel olarak tasarlanmış Android Studio, resmi Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) olarak biliniyor. Uygulama birçok işin hızlıca yapılmasını sağlıyor. Peki Android Studio ne işe yarar ve özellikleri nelerdir?
Google ve bağımsız bir yazılım şirketi olan JetBrains’in ortaklaşa geliştirdiği Android Studio ile Android işletim sistemine sahip cihazlara uygun uygulamalar yapılabilir. Geliştirilen uygulamalar yine Android Studio ile test edilebilir. Uygulamanın lisansı ise Apache Yazılım Vakfı tarafından geliştirilen Apache 2.0’dır.
Android Studio 4.0 çıktı! Android 11 hazırlıkları!
Android Studio ne işe yarar?
İçerdiği araçlar ile oldukça anlaşılır bir ara yüze sahip olan Android Studio , IntelliJ IDEA’ya dayalıdır. Android Studio’da akıllı bir kod düzenleyici ve hata ayıklayıcı, performans analiz araçları, emülatörler ve daha pek çok araç bulunur. Bu sayede yazılımcılar stüdyoda yapılan işlemlerin hata ayıklama kısmını da yürütebilir. Android Studio, yeni yazılım geliştiriciler için oldukça uygun bir programdır.
Android Studio’nun özellikleri neler?
- Android Studio’yu tüm Android platformlar destekler.
- Uygulama, Google Cloud Platform ile Google Cloud Messaging ve Google App Engine’i entegre etmeyi kolaylaştıran yerleşik destek barındırır.
- Android Studio, kod düzenleyici ve geliştirici araçları sunan IntelliJ IDEA’ya dayalıdır. Oldukça güçlü olan kod düzenleyiciler kullanıcılara kolaylık sağlar.
- Uygulamanın anında çalıştırma özelliği bulunur. Bu sayede düzenleme, derleme ve çalıştırma süreçleri hızlı bir şekilde sağlanır.
- Android Studio, C ++ ve NDK desteği içerir.
- Uygulama kapsamlı test araçları ve çerçevelerini kullanıcılarına sunar.
- Android Studio, karmaşıklığı sevmeyenler için sadeleştirilmiş Yeni Sınırlama Düzeni yöneticisi bulundurur.
Peki ya siz Android Studio hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!