Apple, 21 Mart tarihinde düzenlediği etkinlik ile iPhone SE ve 9.7 inç iPad Pro modellerini tanıtırken, çevre ve geri dönüşüm hakkında aldığı önlemlere oldukça fazla değinmişti.
2015 yılı çevre raporunu yayınlayan Apple başlattığı geri dönüşüm programı kapmasında eski cihazların geri dönüşümü ile, 10 bin 478 ton çelik, 6 bin 88 ton plastik, 5 bin 418 ton cam, 2 bin 49 ton alüminyum ve 1339 ton kadar bakırın geri dönüşümünü sağladı.
Anakart ve diğer bileşenlerin eritilmesi ile 1 ton altın elde edilirken, toplam geri dönüşümü sağlanan madenlerin değerinin 40 milyon dolar olduğu açıklandı.
Bir iPhone üzerinde yaklaşık olarak 25-30 miligram altın bulunduğunu belirten yetkililer, bunun ortalama 1 dolar değerinde olduğunu belirtiyorlar.
Apple 2.2 milyar litre su tüketiyor!
Raporda ilginç bir detaya yer veren Apple, 2015 yılında Apple Mağazalarından veri merkezlerine kadar dünya genelinde bulunan tüm departmanlarında, toplamda 2.2 milyar litre su tüketildiğini açıkladı.
:: Apple’ın çevreci politikalarını beğeniyor musunuz?
Helal olsun Apple'a.
suyu anlamayanlar için metalleri su ile yumuşatıyorlar
Apple bu konuda diğerlerine nazaran daha iyi. Çevreye daha duyarla ve daha yenilenebilir olmak için sürekli çabalıyor. Sadece ürün değil bilincidi geliştiriyorlar.
iphone alanlar çevreye zarar vermiyor. sevabı büyük
O kadar para verelim bide geri dönüşüm malzemeli apple kullanalım 😀
Apple bu kadar büyük bir şirket olmasına rağmen Dünya'ya en az zarar veren şirketlerden birisi. Apple Store'ların enerjisinin güneş, rüzgar enerjisi veya diğer dönüştürülebilir enerjiden sağlanan sağlanması, Apple ürünlerinin tamamına yakınının geri dönüştürülebilir parçalardan imal edilmesinden dolayı geri dönüştürülmeye kazandırılıp yeniden malzeme olarak kullanılabilmesi, yakın zamanda Apple plastik poşetlerini karton poşetlerle değiştirmesi. Şuan Apple şirketi birimlerinde %93 olarak geri dönüştürülebilir enerji kullanıyor ve her yıl karbon emisyonunu daha çok azaltıyor. Ürettiği ürünlerin daha az enerji tükettirecek şekilde tasarlıyor. Ambalajlarını tamamen geri dönüşmüş malzemelerden üretiyor. Ürünlerinde berilyum, cıva, kurşun, arsenik, pvc ve fitalatlar, BFR kullanmıyor.
Kaynak belirtin su yazilariniza
Kaynak belirtin su yazilara
Size ilginç bir bilgi paylasım apple ürünlerini kendi tasarlar ama üretmez uzakdoğu da ürettirir
Uzakdoğuda üretildiği doğru ama bu geri dönüştürme işini yapmasına engel mi? Uzakdoğuda olunca geri dönüşüm yapılamıyor mu? Apple sevmeseniz de bu kadar çok düşmanlık yapmayın, boş konuşmayın.
Tüm markalardan aynı özeni, dikkati bekleriz helal olsun.
Androidçiler laf yapmamış nooldu(SE kullanıcısı)
İşi biliyor adamlar
geri dönüşüm güzel bir şey…
bunlar hep reklam
Yahu birisi de reklam yazmış ne meraklısınız zirvede olanları yerden yere vurmaya, sende böyle bir şey yap seninde reklamın olsun azıcık kafanızı kullanız ayıptır yahu. Adamın yapmış olduğu görünmüyor da reklamı görünüyor " Bunlar hep reklam " yazabiliyor. yazık sen ve senin gibi düşünenlere yazık.
Bir telefon üretilirken harcanan enerji,telefonun 5 yılda şarj etmek için harcanan enerjinin yaklaşık 100 katı. Bunun açıklamasını yapan Nokia. Şimdi satış yapabilmek için ufak bir değişiklik yapıp uzay teknolojisi gibi sunan firmalar çevreye ne kadar duyarlı olabilir bilmiyorum. Sadece bir marka için değil hepsi için geçerli. Sorunun kaynağını değil sonunu çözmeye çalışmak hiç anlamlı değil.
Okadar malzeme 40 milyondolardan fazla tutar sadece 1 ton altin asagi yukari 40 milyon dolar eder 🙂
Apple iyi bir reklam pazarlama stratejisi ….Kendisini cevre dostu diye yutturacak..