Apple, dünyayı bulduğundan daha iyi halde bırakma misyonunu desteklemek için WWF ve 27 olağanüstü uygulamanın arkasındaki geliştiricilerle işbirliği halinde Apps for Earth kampanyasını başlattı.
24 Nisan’a kadar, WWF’nin küresel düzeydeki çabalarının odaklandığı alanlar olan ormanlar, okyanuslar, içme suyu ve yaban hayatı, gıda ve iklim değişikliği temel başlıklarını kapsayan bu kampanya için özel olarak oluşturulmuş içerikleri kullanarak gezegenimizdeki yaşamı korumak ve bu konuda farkındalık yaratmak için WWF’ye yardımcı olabilirsiniz.
Aşağıda bu WWF’nin bu çabaları somutlamak için sağladığı bazı bilgilendirici istatistikler bulunuyor.
– Bir dakikada 48 futbol sahası kadar orman kaybediyoruz. Ormanlara yönelik tehditlerin önceden önlenmesi doğanın çeşitliliğinin sürdürülmesini sağlayacak, iklimimiz için yararlı olacak ve insanların sağlığına katkıda bulunacaktır.
– Gezegenimizin yüzeyinin yüzde 71’i, dünya için bize yiyecek ve soluduğumuz oksijenin yarısından fazlasını sağlayan bir yaşam destek sistemi sağlayan okyanuslardan oluşuyor. Bu sağlıklı ve dirençli deniz ekosistemlerini korumak, okyanuslarımızın sağladığı büyük biyolojik çeşitliliği, sürdürülebilir geçim olanaklarını ve büyüyen ekonomileri desteklemeye yardımcı olur.
– Dünyada bulunan suyun yüzde birinden azı içilebilir ve erişilebilir durumda. İklim değişikliğinin, nüfus artışının ve tüketim alışkanlıklarındaki değişmenin etkileri, zaten sınırlı olan bu doğal kaynağın daha büyük risk altına girmesine neden oluyor.
-2014’te, WWF’nin Yaşayan Gezegen Raporu’nda omurgalı türlerden oluşan yaban hayatı popülasyonlarının son 40 yıl içinde yüzde 52 oranında azaldığı belirtilmişti.
– Türlerin halihazırdaki tükenme hızının doğanın olağan ritmine göre en az 100-1.000 kat daha hızlı gerçekleşmesinin nedeni insanlar.
– Bugün, 7 milyardan fazla insan dünyanın sağlayabileceği doğal kaynaklardan 1,5 kat fazlasını tüketiyor. 2050’ye kadar ise, dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak ve gıda ihtiyacı iki katına çıkacak. Bir yandan verimliliği ve üretkenliği arttırıp diğer yandan atıklarımızı azaltıp tüketim alışkanlıklarımızı değiştirerek 2050’ye kadar yaklaşık olarak bugün kullandığımız miktarda toprak üzerinde yeterli yiyeceği üretebiliriz.
– Ulusumuzun ve dünyadaki diğer ulusların enerjiyi seçme ve kullanma biçimlerini değiştirmek için şimdi harekete geçersek iklim değişikliğinin en olumsuz sonuçlarını hala önleme şansımız var.
– Küresel düzeydeki Apps for Earth faaliyetimize ek olarak, bugün Yenilenebilir Enerji Yatırımları, Yeniden Kullanım-Renew- ve Geri Dönüşüm ile Ormancılık Ortaklıkları gibi temel çevreyi koruma inisiyatiflerini vurgulayan yenilenmiş apple.com/tr/environment sayfamızı kullanıma sunduk.
Ayrıca, bugünden itibaren tüm dünyadaki 132 Apple Mağazasında Apple logosunun yaprağı yeşile dönecek ve 15 Nisan’dan itibaren çalışanlar gezegenimizdeki yaşamı koruma konusundaki farkındalığı arttırmak için yeşil tişörtler giyecekler.
Belirli mağazalar, “Dünya için Konuşmalar” ve “Çevre ve Koruma” ile ilgili fotoğraf sergilerine ev sahipliği yapacak. Son olarak, ABD’de Apple Store’lar yüzde 80’i geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen kağıt poşetlere geçecek.
:: Apple’ın WWF kampanyasını beğendiniz mi?
apple bu tarz etkinlikler konusunda bence dünya birincisi
Once dunyayi kirletmemesini ve cevreye zarar vermemesini ogrenmek gerek. Bu bagis isleri ikinci planda olmali.
İnsanlığa hiçbir faydası olamyan paragöz bir şirket.Boyle pr çalışmaları ile sempati duyacağımızı mı sandın.Hadi yureğın varsa android gibi sistemini herkesle paylaş.Tekel olma sevdasından vazgeç.
Apple bir kez daha gözüme girdi
Ne yapmiş agaçmı dikmiş yok
Yav he he
Apple şuanki marka değeri 118.9 milyar dolar. Bu denli büyük ve Dünya'ya minimum zarar veren başka marka maalesef yoktur. Tasarım, mühendislik ve üretim ekolojik enerji kaynaklarından (güneş enerjisi, geri dönüşüm v.b.) sağlanır Apple Campus Culture dergilerini blog'larını takip ediniz. Genelde bizim gençlerimizin sorunu kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş piskolojisinde o yüzden anlamsız doğruluğu olmayan karalamalar yapılıyor O çok övdüğünüz çinli markalar maalesef apple örnek almazlar hala fabrikaları kömürle çalışır + çin markaları'nın "SAR" değerlerinin kağıt üzerşindeki değerler ile uyuşmadığı hala görülmekte ve 0.35 ile 0.95 arası olması gereken "SAR" değerleri gerçekte 1.35-1.95 çıkmakta buda bazı çin markaların'da baş ve kulak ağrılarına kadar kendini belli etmekte. (Ağaçmı dikmiş, insanlığa faydası olmayan diyen 90-2000 doğumlu araştırmasını okumasını bilmeyen küçük kardeşlerime gelsin)
Kendini ve fangirllerini imha etsin daha hayırlı olur
İnsanların bilinçlerini ele geçirip 3 bin liraya telefon satarsan tüketimin önüne zor geçersin
Kirlet sonra temizle. Sonra yine kirlet yine temizle
Android gibi açık sistem olsa ne yapacaksın? Android açık kaynak kodlu da ne değişti? Hangi üretici sistemle oynamadan stabil ve saf android veriyor? Güncelleme alamıyorsun… Hadi hepsini geçtim, Google ne yaptı doğa için? Bilen varsa anlatsın Google'un çevre için yaptığı çalışmaları.
Uygulama yükleyerek dünya kurtulsaydı ohooo
Dünya kurtuldu be apple be işte bu be helal olsun
İki söz söyle amblemi yeşil yap senden iyisimi olacak doğayı koruyan. Onlar degilmi ki 100 senede açtığı tahribat 5.jeolojik yıkım olarak (100 yıl daha dünya yaşarsa) tarihe geçecek. Soluyacak oksijen bırakmadılar havada
Uygulama indirdiğiniz zaman dünyayı kurtarmazsınız tabi ki. Ama Apple Product(RED) ile yaptığı gibi uygulama içi satın almalardakileri aids ile mücadele için kullandığı gibi bı sefer de doğayı korumak için kullanıyor
çevre koruması ve geri dönüşümlü ürün ve kutuları yapmakla güzel fayda olur…
Aids de ebola da kendi menşei leri sen inaniyormusun ciddi ciddi bu yazdıklarına
Doğaya duyarlı cici Amerika. Aferin Amerika'ya. O da olmasa doğa yok olur giderdi. Amerika kıtası hep çöldü. Doğa harikası bir kıta değildi. Sonra Amerika kuruldu kıta güzelleşti cici oldu. Şimdi cici yapma sırası dünyada. Aldığın her ABD "MALI" bir fidan.