Tablet

    Apple logosu için beklenmedik değişim! İşte nedeni

    Apple'ın üç üst düzey çalışanıyla yapılan bir röportajda yeni iPad modellerinde klasik Apple logosunu değiştireceği ortaya çıktı.

    Apple’ın yeni iPad Pro modellerinin lansmanı sonrası, Fransız haber sitesi Numerama, Apple’dan üç üst düzey çalışanla röportaj yaptı. Bu röportajda çok fazla yeni bilgi açıklanmasa da gelecekteki iPad modellerinde Apple logosuna dair olası ve önemli bir değişiklikten bahsedildi.

    Şu anda iPad’lerin arkasındaki Apple logosu, cihazın arkasında dikey konumda duruyor. Ancak kullanıcılar cihazlarını klavye ile kullandıklarında genellikle yatay pozisyonda tutuyorlar ve bu durumda logo yan olarak görünüyor. Apple, yeni iPad Pro ve iPad Air modellerinde ön kamerayı da yatay kullanım için uzun kenara yerleştirdi. Bu, kameranın cihaz yatay pozisyondayken üst merkezde yer almasını sağlıyor.

    Apple ürün tasarımcısı Molly Anderson, gelecekte iPad’lerde yatay bir Apple logosunun kullanılabileceğini belirtti. Anderson, “Bunun değişebileceğini düşünüyorum. Bu konuda düşünüyoruz. iPad uzun süredir dikey modda kullanılan bir ürün, ancak giderek daha fazla yatay modda kullanıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

    Apple, iPadOS 14.5 ile birlikte yazılım tarafında ilk adımı attı. Bu güncellemeden itibaren, iPad yatay moddayken cihaz açıldığında görünen Apple logosu da yatay olarak gösterilmeye başlandı. Apple’ın donanım tarafında da bu değişikliği yapmaya açık olduğu göz önüne alındığında, gelecekteki iPad’lerde bu yeniliği görmemiz muhtemel.

    Apple’ın bu değişiklikle, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedeflediği anlaşılıyor. Yatay kullanımın giderek yaygınlaştığı düşünüldüğünde, bu yenilik mantıklı bir adım olabilir.

    Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. Goblin

      Ters kose yapacak katlanir telefonla tam ortaya koyacak buda tarihe not olsun

      1. Köylü

        Şuan logo tam ortada zaten

    2. Adı soyadı

      Holografik yapsınlar her durumda da düz görünsün

    3. Erdem

      Sıkıldım artık apple dan. Bir daha alanı sevsinler. Isınma sorununu bir türlü cozmediler. Bir life after zevkimiz oyun olarak telefon alev alacak. Eşimin s23 u buz gibi bizim ip15 yaniyor.

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz