Apple, son yıllarda karbon emisyonuna yönelik önemli adımlar attı. 2030’a kadar ürünlerini karbon nötr şekilde üretmek isteyen şirket, son olarak iPhone’lara yeni bir şarj yöntemi ekledi. Peki iPhone kullanıcıların karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen ‘Temiz Enerji Şarjı‘ ne işe yarıyor?
iPhone için ‘Temiz Enerji Şarjı’ ne işe yarıyor?
Apple, şarj sırasında karbon ayak izini azaltacak “Temiz Enerji Şarjı” adlı yeni özelliğini erişime açtı. iOS 16.1 ile kullanıma sunulan özellik, temiz enerji kaynaklarının yaygın olduğu bölgelerde iPhone’ların daha akıllı şarj olmasını sağlayacak. Yerel şebekesinin emisyon verilerini kullanarak, temiz enerji üretiminin olduğu saatlerde şarj olacak.
Temiz Enerji Şarjı kullanıcılarda varsayılan olarak etkinleştirilmiş durumda. Ancak isteyen kullanıcılar, Ayarlar uygulamasının Pil bölümünden devre dışı bırakabilir. Özellik ayrıca kullanıcıların zaman içinde şarj alışkanlıklarını öğrenecek ve bu şekilde iPhone’u karbon emisyonlarının en düşük olduğu zamanlarda şarj edecek.
Temiz Enerji Şarjı, kullanıcıların cihazlarını sıkça şarj ettiği ev veya iş yeri gibi alanlarda otomatik olarak devreye girecek. Bu sayede şarj alışkanlıklarını öğrenecek ve karbon emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olacak.
Bu özelliğin düzgün çalışması için kullanıcıların Konum Servisleri, Sistem Özelleştirme ve Önemli Konumlar’ı etkinleştirmiş olması gerekiyor. Ancak bu özelliğin şimdilik sadece ABD’deki bazı eyaletlerde test edildiğini belirtelim.
Apple, kullanıcıların şarj sürelerini yerel enerji koşullarına göre optimize etmek istiyor. Bu sayede iPhone şarjını daha çevreci hale getirmeyi amaçlıyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.
Ipon 7 şarjımı günde 3 kere şarj ediyorum diğer telefonlar 3 gün aynı şarjla kullanırken ıpon bu konuda çok başarısız bence
Şarj erken bitiyor saat zaman belli olmuyor bazen ful iken bazen yarım şarj varken şarj yapmayı kalkışıyoruz tlf pil ömrü uzuyormu kısalıyor mu bilmiyorum
Lan 10 kuruşluk şarjın neyinden tasarruf etmeye çalışıyon
Sorun 10 kuruşluk elektrik masrafı değil. Sorun bataryayı oluşturmak için kullanılan kimyasallar, ve bu kimyasallar düzensiz şarj çok hızlı bir şekilde bozuluyor. Yani bataryalar çöp oluyor ve hanginiz telefonunuz bozulduğunda veya kullanılmayacak suruma geldiğinde bataryayı geri dönüşüme atıyor. Onu anlatmak istemiş
Süper olur👑😂
Çok fazlamüdahaleci hoş değil bu
Madem çevreci olacaksa Telefonlara güneş enerjisi ile şarj etme özelliği olmalı. Milyoncularda satılan kıytırık bahçe aydınlatmalarında bile var.