Apple son üç ay içindeki üçüncü etkinliğinde ilk Apple M1 işlemcili MacBook cihazlarını tanıttı. Dünyanın en hızlı 5 nm süreciyle üretilen işlemcisine sahip olduğu söylenen yeni MacBook özelliklerine yakından bakalım.
Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro tanıtıldı!
Apple son üç ay içindeki üçüncü etkinliğinde ilk Apple Silicon işlemcili 13 inç MacBook Pro cihazını tanıttı. Cihazın özellikleri ve fiyatı belli oldu:Apple M1 tanıtıldı! Mac’lerin yeni işlemcisi!
İlk ARM tabanlı MacBook işlemcisi olan Apple M1, gelişmiş özellikleri ile birçok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor.Apple M1 işlemcili ilk MacBook Air tanıtıldı! İşte özellikleri
Yüksek performans sunan ve Apple’ın diğer işletim sistemleriyle köprü görevi üstelenebilen Apple M1 işlemcili ilk MacBook Air tanıtıldı. M1 işlemcisi ile gelen MacBook Air, bir önceki neslinden 3.5 kat daha hızlı işlemci gücüne sahip.
15 saat internet siteleri arasında çalışmayı sağlayan yeni MacBook Air, 18 saat video izlemeye de olanak sağlıyor. Aktif kullanımda ise toplamda 6 saat kullanım sağlıyor. Güç düğmesinde konumlandırılan Touch ID parmak izi okuyucusu sayesinde hızlı kimlik doğrulama sağlanmış oluyor. Ayrıca M1 yeni işlemcisi ile Apple, en sevilen dizüstü olan Air modeli için daha yüksek hız sunmayı hedefliyor.
Apple, yeni Air’in “sınıfının en çok satan Windows dizüstü bilgisayarından” üç kata kadar daha hızlı olduğunu ve “geçen yıl satılan dizüstü bilgisayarların yüzde 98’inden” daha hızlı olduğunu söylüyor. Şirket ayrıca bir ücret karşılığında 18 saat video oynatma süresi olacağını söylüyor. Ayrıca cihazın içinde fan bulunmuyor.
Apple, çiplerin Intel ve diğer rakiplerinden daha iyi performans ve güç verimliliği sağlayacağını iddia ediyor. Ancak ARM sistemlerinin en büyük avantajı, iOS ve iPadOS uygulamalarını yerel olarak macOS’ta çalıştırabilecek olması büyük dikkat çekiyor.
MacOS uygulamalarına gelince; Apple, Microsoft ve Adobe gibi diğer büyük şirketlerde olduğu gibi Apple Silicon’u desteklemek için Pages, Numbers ve Keynote gibi kendi programlarını güncelledi. Lightroom önümüzdeki ay, Photoshop ise gelecek yılın başlarında Apple Silicon için piyasaya sürülecek. Ve Air’in çalıştıracağı macOS Big Sur, başlatma sırasında Arm için henüz güncellenmemiş uygulamaları “çevirecek” Rosetta 2 adlı bir emülatör içeriyor.
Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Air Teknik Özellikleri
– 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü 227 PPI değere sahip ekran
– 4 adet performans çekirdeğine ve 4 adet verimlilik çekirdeğine sahip 7 veya 8 çekirdekli Apple M1 işlemcisi
– 8 GB RAM (Maksimum 16 GB)
– 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB SSD depolama seçeneği
– Güç tuşuna gömülü Touch ID sensörü
– MacOS Big Sur işletim sistemi
– 802.11ax Wi-Fi 6 wireless ağı desteği ve Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojisi
– 2 adet Thunderbolt/USB 4 bağlantı noktası, 3.5 mm kulaklık girişi
– 30W USB-C güç adaptörü
Kutu İçeriği
– MacBook Air, 30W USB-C güç adaptörü ve 2 metre USB-C kablosu
13 inç Apple M1 işlemcili MacBook Air Türkiye fiyatları da açıklandı.
8 çekirdekli CPU’ya ve 7 çekirdekli GPU’ya sahip Apple M1 işlemcili, 256 GB depolama kapasitesi bulunan model 10.999 TL; 8 çekirdekli CPU’ya ve 8 çekirdekli GPU’ya sahip Apple M1 işlemcili, 512 GB depolama kapasitesi bulunan model ise 13.699 TL fiyatla satışa sunulacak.
1 hafta önce almıştım 2020 versiyonunu kaç TL’ye satışa çıkar bu
ben de 2020 air kullanıyorum. M1 işlemciler bence şu an alınmamalı. 2020 Air den çok memnunum. M1 işlemcili cihazlar alınması için en az 1 sene beklenmeli. Apple yine fansız modele dönmeye çalışıyor. 12” MacBook’ larda yaşadığı sıkıntıyı yaşamaz umarım.
Emin ol daha ucuza gelir…
bir önceki macbook pro mu yeni macbook air mi?
Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum şuan gönderimde bekleyen bir macbook pro satın aldım ama nasıl bir yol izlesem bilmiyorum
Yeni çıkan hiçbir ürün bodoslama alınmaz. Özellikle böyle radikal bir değişim olan ürünlerde. Kronik bir arızası çıkar uğraşırsın. İşin gücün de yarım kaldığıyla kalır
Tabiki pro. Yeni airde fan olmayıp yeni proda fan olması tesadüf değil. Air in performansını dizginlemek için fansız sistem kurmuşlar.
Kendi işlemcisini üretmesi mantıklı bir adım oldu.
Bu mimariyi önceki mimari ile karşılaştırmayı bırakın. Bu mimari zaten fansız kullanılıyor. Soğutmalar bir performans artışı sağlamıyor. Bakınız kendinden fanlı oyuncu telefonları. Sonraki nesil gelince direk düşük fps sorunlaro yaşamaya başladılar.
Buraya yazdığımız soruları keşke bir profesyonel cevaplasa sonuçta burayı sizin fikirlerinizi önemsediğimiz için takip ediyoruz burada sorularımızı paylaşıyoruz.