Dikkatli okurlarımız hatırlayacaktır geçtiğimiz haftalarda Apple ve bir sağlık ürünleri şirketi olan Masimo ile arasındaki patent davasını yazmıştık. Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanırken Apple Watch ürünleri ithalat yasağı ile karşı karşıya kaldı. Dava sonucuna bağlı olarak Watch’ın Amerika’da satışı bile yasaklanabilir. İşte konuyla ilgili detaylar…

Apple Watch ithalatı Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklanabilir!

Konuyla ilgili ilk raporlar geçtiğimiz haftalarda yayınladı. İhlal edilen patentin sahibi olan Masimo’ya göre Apple, Watch akıllı saatlerinde bulunan kandaki oksijen seviyesini ölçme özelliğini çaldı. Konuyla ilgili Amerikan mahkemesinde dava açan Masimo patentlerinin ihlali sebebiyle yüklü bir miktar tazminat ve Apple’a da ceza kesilmesini istiyor.

Apple Watch

Bu özellik ile Apple Watch’lar kanınızdaki oksijen seviyesini ölçüyor. Ölçüm esnasında kızılötesi ışınlardan yararlanan Apple Watch damar içerisindeki oksijen seviyesini ölçüyor ve bu sayede sigara gibi kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Normal bir insanda yüzde 96 ile 99 arasında olması gereken bu değerin daha aşağı olması durumunda doktorunuza danışmanız tavsiye ediliyor.

iPhone, neden Android telefonlardan daha uzun kullanılıyor?

iPhone, neden Android telefonlardan daha uzun kullanılıyor?

Birçok kişinin aklında olan sorulardan biri neden Android kullanıcıları iPhone kullanıcılarından sık telefon değiştiriyor?

Konuyla ilgili teknoloji ve patent Masimo şirketine ait olarak gözüküyor. Şirket bu konuyla ilgili olarak Apple’ın böyle yararlı bir teknolojiyi izinsiz şekilde kullanmasını doğru bulmadıklarını ve haklarını arayacaklarını belirtiyor. Mahkeme şu anda 60 günlük inceleme sürecine girdi. Bu süre sonunda kararın açıklanması ile Apple’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne Apple Watch ithal etmesi yasaklanabilir ve bu da satışların durması anlamına geliyor.

Çin’de ve Vietnam’da üretimi yapılan Watch ile ilgili son karar 60 gün sonra belli olacak. Bu süre zarfında satışlarda bir sorun yok. 60 gün sonra yasak kararının çıkması halinde Apple itiraz dilekçesi ile ABD mahkemesine başvuracak.