Teknoloji devi Apple, önümüzdeki yıllar için 16 gigawatt yenilenebilir enerji hedefinin 10 gigawatt olan kısmını gerçekleştirdiğini duyurdu. Firma bu alanda birçok hedefinin olduğunu ve mevcut projelerini hızlandıracağını belirtti.
Şirket, 2021 yılında yenilenebilir enerji projeleriyle birlikte 13.9 milyon metrik ton karbon emisyonunu azalttığını açıkladı. Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.
Apple, 25 ülkeye yenilenebilir elektrikle güç sağlama sözü verdi!
Teknoloji devi, projeleri sayesinde bir yıl içinde toplam 3 milyon otomobilin yollardan kaldırılmasıyla eş değer büyüklükte sera gazı azaltımı gerçekleştireceğini duyurdu. Firma, şu anda temiz enerjiye geçmeyi hızlandırmak için küresel tedarik zincirleriyle birlikte çalışıyor. Apple, başarısının ardından gelen yaptığı açıklamada 213 üretim ortağıyla 25 ülkede tüm ürünlerinde yenilenebilir enerjiyle çalışma sözü verdi. Şirket, tüm tedarikçilerinin karbon nötr olması yani sıfıra ulaşması için çalışmalarını 2030 yılına kadar hızlandıracak.
Apple’ın Çevre Politika ve Sosyal Girişim Başkan Yardımcısı Lisa Jackson konuyla ilgili şu konuşmayı yaptı:
“Üretim ortaklarımızın birçoğunun dünya çapında daha fazla yenilenebilir enerji üreterek iklim krizini ele almak için yaptığımız acil çalışmaya katılmasından gurur duyuyoruz. Temiz enerji hem iş hem de gezegen için iyidir. Yenilenebilir kaynaklara geçişimizde öğrendiklerimizi paylaşarak, daha yeşil bir geleceğe giden yolu işaret etmeye yardımcı oluyoruz.”
Apple, şu anda yenilenebilir enerji hedefleri için Çin ve Japonya’da yaklaşık 500 megavat güneş enerjisi projeleri için yatırım yapıyor. Şirket, ayrıca Teksas ve Brown County’de bulunan 2300 metrekare büyüklüğündeki IP Radian Solar Projesi’ne de yatırım yapıyor. İnşaat bittikten sonra proje, 300 megavat elektrik üretecek. Apple ise bu sayede müşterilerinin cihazlarını şarj etmek için kullandığı enerjinin sadece yüzde 22’lik karbon ayak izini temsil edecek.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, yenilenebilir enerji projelerinde diğer şirketlere örnek olur mu? Düşüncelerinizi yorum kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.