Otomobil fabrikalarındaki üretim durdu. Büyük otomobil üreticileri, ABD-Kanada sınırındaki birkaç büyük köprüyü bloke eden aşı karşıtı protestoların gerginliğini hissediyorlar. Kanada ve ABD’deki aşı karşıtı protestolar üçüncü haftasına girerken Honda, Toyota, General Motors, Ford ve Stellantis gibi devler fabrikaları için yeni kararlar almak zorunda kaldı.

Aşı karşıtları yüzünden otomobil fabrikalarındaki üretim durdu. Otomobil fabrikalarındaki üretimin durması, üretimi yavaşlatan ve hem yeni hem de kullanılmış araçların fiyatlarının artmasına neden olan yarı iletken çip kıtlığından hala etkilenen otomobil endüstrisine gelen son büyük darbe.

TXAI otonom taksi projesinin ilk aşaması tamamlandı

TXAI otonom taksi projesinin ilk aşaması tamamlandı

Bayanat ve WeRide tarafından yürütülen TXAI seviye 4 otonom taksi projesi, ilk aşamayı başarıyla tamamladı.

Aşı karşıtlarından otomobil fabrikalarına büyük darbe

Konvoy protestoları, ABD’ye geçen kamyoncular ile batı Kanada’dan ülkenin başkenti Ottawa’ya gitmek için bir araya gelen kamyoncuların COVID-19 aşı yönergelerine karşı çıkma hakkında iş birliği yapmasının ardından Ocak ayında başladı. Protestolar, Teksas Senatörü Ted Cruz ve Florida Valisi Ron DeSantis de dahil olmak üzere ABD’deki Cumhuriyetçi politikacılar tarafından benimsendi.

Protestolar, ABD’yi Kanada’ya bağlayan Ambassador Köprüsü’ndeki trafiği tıkayarak otomobil üreticilerini üretimi kısmaya zorladı. Ford, köprü protestosunun “küresel yarı iletken sorunu, COVID ve daha fazlası nedeniyle iki yıldır parça sıkıntısı yaşayan sınırın her iki tarafındaki müşterilere, otomobil çalışanlarına, tedarikçilere, şirketlere ve topluluklara zarar verdiğini” söyledi.

Toyota, köprü protestolarından kaynaklanan tedarik zinciri kaosu nedeniyle Kentucky ve Ottawa’daki iki fabrikasını devre dışı bıraktı. Dodge, Jeep ve Ram’ın ana şirketi Stellantis, Windsor tesisindeki vardiyalarından birini kestiğini, ancak diğer vardiyaların her zamanki gibi ilerleyeceğini söyledi. Honda, Ontario’daki tesisinde üretim hatlarından birini askıya alırken General Motors ise Michigan’daki fabrikasındaki bir vardiyayı iptal etti.

Trafiği engellemek için kullandıkları yüzlerce ağır hizmet kamyonunun yardımıyla protestocular, işletmelerin aşı kanıtını kontrol etmesini gerektiren tüm aşı zorunluluklarına ve COVID ile ilgili kısıtlamalara son verilmesini talep ediyor. Hafta içi birkaç yüz olan protestocuların sayısı hafta sonu binin üzerine çıktı.

Otomobil fabrikalarındaki üretim durdu, ancak yine de protestoların Kanadalılar arasında popüler olmadığı görülüyor; anketler, Kanadalıların dörtte üçünün kapalı yemek ve toplantılar için aşı pasaportlarını desteklediğini söylüyor. Kanada kamyon taşımacılığı endüstrisi de hareketi kınadı ve kamyoncuların en çok aşılanan işçi türleri arasında olduğuna dikkat çekti.

Aşı karşıtı gösterlerin fabrikaları etkilemesi hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.