Yerli pil üreticisi şimdi de Orta Doğu yolunda! İlk ihracat yapıldı

30

Türkiye’nin yerli lityum iyon pil üreticisi ASPİLSAN, dünya çapında ihracat yapmaya devam ediyor. Halihazırda Avrupa’ya lityum iyon pil sevkiyatı yapan şirket, son olarak Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaştı. Buna göre Orta Doğu ülkesine 250 bin pil ihracatı tamamlandı.

ASPİLSAN’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne 250 bin lityum iyon pil

Aspilsan, Avrupa pazarındaki ihracatlarının yanı sıra yeni bir ülkeye daha açıldı. Şirketten yapılan bilgilendirmeye göre, Birleşik Arap Emirlikleri’ne 250 bin adet lityum iyon silindirik pil ihracı yapıldı. INR18650A28 pilinin birçok tüketici elektroniği ürününde kullanılabildiği biliniyor.

İlk olarak 1981 yılında kurulan Aspilsan yerlilik oranı en yüksek şirketler arasında bulunuyor. Hatta hisselerinin de yüzde 98’lik bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının elinde bulunuyor. Zaten geçtiğimiz dönemde de TSK’nın ihtiyacına göre özel pil ve bataryalar üretiyordu.

12321312321

Şirket, tüm dünya için önemli bir konumda bulunmayı hedefliyor. Bu doğrultuda 1.5 milyar TL’lik yatırım ile Avrupa’nın ilk silindirik lityum iyon pil tesisi (aynı zamanda dünyanın en büyükleri arasında) kuruldu.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne sevkiyatla birlikte, ortaklarını daha da genişletmiş oldu. Avrupa’da devam eden ihracat başarısının yanı sıra Orta Doğu’da da önemli bir pazara erişmiş oldu. Şirketin Orta Doğu’ya açılması, bölge ülkelerine yayılabileceği anlamına da geliyor.

Lityum iyon piller, elektrikli otomobillerin ve güneş enerjisi santrallerinin temel bileşenlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

30 YORUMLAR

  1. İhracat yapmamız da önemli ama daha önemlisi kg değeri. Biz bütün gücümüzle bir yıllık ihracatimiz 250 milyar dolar ile övünüyoruz. Onlar hiç bir şey satmadan 1-2 senede Netflix gibi şirketle 150 milyar dolar değerli şirket oluşturuyorlar. Bizim paramızla onları zengin etmekten başka bir şey yapmıyoruz.

    • Başarı ve kalite öyle 1 senede gelmez. Uzun yılların bilgi ve tecrübesi var. Ve şu anda dünyanın en kaliteli pilleri. ABD, Almanya , japonya ve şimdi BAE bunlar kalitesini kabul etmiş ülkeler.

  2. Hayırlı olsun . Başarılar . Kendilerine , her türlü pil ve bataryanın depolama ve üretim kapasitesini üç katına çıkmasını sağlayabilecek bir patent başvurum olduğunu , Ankara O D. T.Ü. teknokentteki bürolarına bizzat giderek ilettim. İnceleyip , yaklaşık bir ay içinde dönüş yapacaklarını ifâde etmelerine rağmen , aylardır , olumlu yada olumsuz dönüş sağlanmadı !! Türkiyenin , bu zihniyetle gidildiğinde nekadar ilerleyeceğini tahminde zorlanıyorum . Yine de başarılar dilerim .

  3. Azim ve istikrarlı çalışmalarda, daima başarı oranı yüksek olur, Aspilsanda bunu görüyoruz. Rabb’im gelişerek devamını nasip etsin. Çalışanlarına teşekkürleri, tebrikler.

  4. Ben de kendilerine ÜCRETSİZ Supercapacitor örnekleri göndereyim, mutlaka bu konuda da başlangıç yapın diye 3 yıl önce e mail gönderdim ama hiçbir geri dönüş yapmadılar.
    Boş işlerle bizim vaktimizi almayın diyorlar mı ? Acaba ?

  5. Eskiden Antpil, MKE, Pilsa gibi yerli pil üreten firmalar vardı. Özal ile birlikte yavas yavas tasfiye oldu ve ülke ithal pil çöplüğüne döndü. Bu gelişme hiç yoktan iyidir ama iç pazara ürün vermediği sürece vatandaş için bir anlamı olmayacak

  6. Çok güzel bir gelişme ama yetmez çok çeşitlilik şekillerde mesela küp dikdörtgen oluşturmalı ve bunu uluslar arası standartlar olarak empoze edebilmeli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version