Asus’un yeni ürünlerinde gördüğümüz AiCloud teknolojisi, adından da anlaşılacağı gibi bir bulut hizmeti. Fakat sadece bir bulut hizmeti diye geçiştirilemeyecek kadar detaylı bir sistem.
Asus AiCloud; kendi içerisinde pek çok hizmeti sunan bir yapı. Smart Access, Cloud Disk, Smart Sync ve Router to Router Sync gibi özelliklerin bir bütünü diyebileceğimiz AiCloud, bulut yapısını kullananlar ya da kullanmayı düşünenler için oldukça faydalı.
Hangi modellerle uyumlu?
Asus‘un RT-AC68U, RT-AC66U/ RT-AC66R, RT-AC56U, RT-N66U/RT-N66R, RT-N65U, RT-N56U, RT-N16, RT-N14U Router’larında kullanılabilir olan AiCloud, WebLink üzerinden Windows, MAC OS ve Linux, mobil uygulamalarla da iOS ve Android tarafından destekleniyor.
Yani kısaca Asus Router varsa, diğer cihazların ne olduğu pek de önemli değil. Yukarıdaki sistemlerden birini kullanan cihazlar, rahatlıkla bu sistemi kullanabiliyorlar.
Cloud Disk
Asus AiCloud‘ın en önemli özelliklerinden biri olan Cloud Access, adından da anlaşılacağı gibi kişisel bulutunuzdaki verilerinize kolay erişimi hedef alıyor. İnternete bağlı bir sistem, bu sisteme takabileceğiniz bir taşınabilir disk ile kendi bulut depolama hizmetini hayata geçiriyorsunuz.
Daha sonra buradan Android, buradan da iOS uygulamalarını indirip, kişisel bulutunuzdaki verileri kullanabiliyorsunuz. Ayrıca WEB Link üzerinden Windows, MAC ve Linux’te de bu sistemi kullanabiliyorsunuz.
Router to Router Sync
Asus AiCloud destekli iki routerınız varsa, iki router arasında bir güvenli alan oluşturup, ağınızdaki bilgisayarlarla beraber iki router arasında iletişim sağlanabiliyor.
Evinizdeki bilgisayar ile iş yeri ile uyum içinde çalışabileceği gibi, iki iş yeri ya da iş yeri ile depo arasındaki sistemler arasındaki senkronizasyon için de kullanılabilir olan sistem, oldukça kolay ve güvenli
Asus Router Administration Tool kısmından enable both Cloud Disk and Smart Access seçeneğini seçtikten sonra, Router to Router sync server kısmına geçiyoruz. Burada ilk olarak kendi ağımızda, paylaşacağımız klasörü seçiyoruz.
#video_3497#
Paylaşım yapacağınız karşı tarafta başka bir kullanıcı varsa ona davetiye maili gönderiyorsunuz. Davetiye mailini onayladıktan sonra, o bilgisayar da kendisine paylaşacağı bir klasör seçiyor. Bu noktadan sorna Amerika ile Türkiye arasında bile dosya paylaşımı yapabilme noktasına geliyorsunuz.
Asus Smart Sync
Asus’un WebStorage ile AiCloud teknolojilerini birleştiren Smart Sync ile beraber verileriniz hep online olacak. Ayrıca sadece sizin hazırladığınız bir ağ üzerinde değil, arkadaşlarınızla da ortak paylaşım içerisinde olabileceksiniz.
Sizin harici disk ile beraber oluşturduğunuz evdeki bulut hizmeti, benzer bir şekilde WebStorage üzerinde de oluşturuluyor. İstediğiniz dosyalar hep internetteki Cloud tarafında yedekli kalabiliyor. Buradan da diğer arkadaşlarınızın AiCloud hizmetlerine bağlanabilir, onlar da izin verdiğiniz takdirde sizin bulut alanınıza ya da paylaşım noktalarınıza bağlanabilir. Böylece komple bir bütün olarak senkronizasyon oluşturuyoruz.
Asus’un kullanıcılarına sunduğu bu faydalı sistemi kısa ve öz bir şekilde sizlere aktarmaya çalıştık. Bundan sonraki modem tercihlerinizde, özellikle bu bilgileri kişisel bulut oluşturmak isteyenlerin göz önünde bulundurması gerekiyor.
:: Asus’un AiCloud teknolojisini nasıl buldunuz? Kullanmayı düşünüyor musunuz?
her gittiğimiz yerde asus router arayalım…
Aicloud mu 😀
Güzel birşey tabi ama tam olarak incelemedim dolayısıyla Google drive veya skydrive gibi pdf olsun word dosyası olsun yada diğer araçları açıp düzenleyebiliyor muyuz gibi bir soru oluştu kafamda.
ben bu cihaza hhd taksam ve istediğim yerden internet üstünden telefonumla ulaşabilirmiyim yani. bunu yapmak için videodaki hangi yöntemi kullanacam videoda bilgisayarınıda acıyor gibi geldi sadece hdd acmak istiyorum..
admin haricinde kullanıcı açılabiliyor mu acaba?
Selamlar, asus router'a kendi ağımdaki pc ve telefondan ulaşabiliyorum. fakat internet yolu ile başka ağdan ulaşamıyorum.
Şu Aicloud'u kullanabilen varsa, yardımcı olursa sevinirim. Usb'deki dosyalara internetten ulaşıp paylaşmak istiyorum.
Gelebildiğim son nokta; routerdaki ''WAN IP, harici IP değildir. Harici IP tabanlı hizmetler çalışmayacaktır.'' ibaresi.
Gerekli olabilecek bilgiler ise ;
Ttnet internet, statik ip değil.
Tplink modem 8961N
Asus RT-AC51U router.
her gittiğiniz yerde asus router aramayacaksınız. Evinizde yada işyerinizde bu router lerden birtanesi varsa ve usb çıkısına HDD takarsanız, cep telefonunuza kuracagınız bir uygulama ile her yerden rahatlıkla erisim saglayabilirsiniz. Ben kullanıyorum gayet memnunum… diyen arkadaş, bana yardımcı olabilirmisin?
Bunu kurarken şifre girmedim fakat şimdi şifre istiyor çözemedim Asus destek i aradım yine çözüm bulamadım