Asus’un oyunculara yönelik ürünler çıkardığı ROG serisinin en güçlü üyelerinden ROG Strix Scar III ve ROG Strix G, bu yazımızda karşılaştırma konuğumuz oluyor. Her iki model de farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. İşte ROG Strix Scar III vs ROG Strix G karşılaştırma!

Asus ROG Phone 2 kutusundan çıkıyor

Asus ROG Phone 2 kutusundan çıkıyor

Oyuncular için hazırlanmış en iddialı akıllı telefon olan Asus ROG Phone 2 kutusundan çıkıyor. İşte karşınızda Asus ROG Phone 2 ve özellikleri!

Asus ROG Strix Scar III vs ROG Strix G karşılaştırma

Her iki bilgisayar modeli de tasarımsal olarak Republic of Gamers tasarım çizgilerine yer veriyor. Oyuncuları tasarımıyla kendisine çeken her iki model arasındaki fark donanım ve bazı ekstra özellikler oluyor.

Tasarım

Her iki model de sade ve şık yapıda olmasına rağmen oyuncuları sevindiren ışık detaylarıyla bizleri karşılıyor. Arkadan RGB aydınlatmalı klavyesi ve dokunmatik numpad olarak kullanılan touchpad ile bizleri karşılayan modeller, bu konuda bekleneni karşılıyor. Ancak bu konuda Strix Scar III modelinin bir özelliği ile ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Strix G, 360 x 275 x 25.8 mm; Strix Scar III, 399.73 x 293.44 x 26.2 mm’lik boyutlara sahip.

Strix G modelinde bulunmayan Keystone özelliği, Strix Scar III modeline farklı bir hava katıyor. Ufak bir parça ve yazılım desteği ile bilgisayara kazandırılan bu özellik sayesinde kullanıcılar, farklı efektler ve oyuna özgü profilleri modülde kayıtlı tutabiliyor.

Ekran

Her iki modelde 15 ve 17 inç olmak üzere iki ayrı ekran boyutuna yer veriliyor. Full HD çözünürlüklü ekran ile gelen modellerin arasındaki en büyük fark ise yenileme hızı oluyor. ROG Strix G modelinin ekranı 144 Hz‘lik yenileme hızına sahipken ROG Strix Scar III, 240 Hz‘lik yenileme hızına sahip.

Donanım

ROG Strix Scar III, donanım tarafında Strix G modeline göre daha üst seviye özellikler geliyor. Strix Scar III modelinde i9-9880H işlemcisini görüyoruz. Strix G modelinde ise i7-9750H yer alıyor. Oyuncu bilgisayarlarında en önemli donanım bileşenlerinden biri olan ekran kartına baktığımızda ise her iki modelde de aynı grafik kartına rastlıyoruz. Her iki model de RTX 2070 ekran kartından güç alıyor. Ekran kartı belleğine bakıldığında 8 GB kapasiteli GDDR6 bellek görüyoruz.

RAM ve depolama alanı tarafında her iki modelde de maksimum olarak 32 GB’lık RAM konfigürasyonu bulunuyor. Bunun yanı sıra cihazlara 1 TB NVMe PCIe SSD ve 1 TB FireCuda SSHD konfigürasyonu eşlik ediyor.

Soğutma

Her iki model de soğutma mimarisi olarak çift fan tasarımını kullanıyor. Asus’un 3D Flow Zone adını verdiği fan tasarımı, 12V gücünde çift fana sahip. Ayrıca hava akışını destekleyen kasa yapısı ile birlikte fanlar çok rahat hava alabiliyor. Anti-Dust tüneller ile birlikte fanlar kendi kendini de temizleme becerisine sahip. Bu fanların özellikle klavyeyi soğutmak üzere tasarlandığını da belirtmemizde fayda var.

Bağlantı

Bilgisayarlar, bağlantı özellikleri bakımından yine benzer özelliklerle karşımıza çıkıyor. ROG RangeBoost teknolojisi mümkün olan en istikrarlı Wi-Fi sinyalini sağlar. Eşsiz RangeBoost algoritması, dört dahili antenin sinyal gücünü değerlendirir ve bulunduğunuz yer için kullanılacak en iyi çifti seçerek ölü noktaları en aza indirir ve kablosuz menzili %30’a kadar artırır.

1,7 Gbps’e kadar en yüksek kablosuz bant genişliğini sunan en yeni Intel® 802.11ac (2×2) Gigabit Wi-Fi ile eşleştirildiğinde, neredeyse her yerde ağa hızla bağlanıp oyun oynayabilirsiniz.

Her iki bilgisayar USB bakımında da zenginliğini koruyor. Bilgisayarlarda 3’er tane Type-A USB 3.1 (Gen 1), 1’er tane Type-C USB 3.1 (Gen 2) bulunuyor. Bluetooth 5.0 desteği de mevcut.