Çiğ tatlı su balıklarından kaynaklanan bir hastalık Güneydoğu Asya‘da hızla yayılıyor. Stirling Üniversitesinden uzmanlar, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) yeni bir raporuna katkıda sağladı. Uzmanlar, baş gösteren gıda kaynaklı tehlike konusunda uyarıda bulundu.
Yeni çalışma: COVID-19 beyinde ciddi hasara yol açıyor
Yeni bir çalışmaya göre COVID-19 hastalığı beyinde gri madde kaybına yol açıyor. Bu durum hastalarda bunamaya neden olabilmekte.Hastalık kan zehirlenmesine yol açıyor
Bilim insanları Güneydoğu Asya’da yaygın olarak tüketilen tatlı su balıklarında yaygın bir hastalık keşfetti. Söz konusu durum insanlarda kan zehirlenmesine ve menenjite neden oluyor ve GBS ismi veriliyor. Olayın üzerine FAO, tehdide karşı farkındalığı artırmak için bir rapor yayımladı.
2015 yılında, Singapur’da geleneksel bir çiğ tatlı su balığı yemeği yedikten sonra yaklaşık 146 kişi hastalandı. Üstelik birkaç kişi olayın sonucunda bazı organlarını kaybetti. Grup B Streptococcus (GBS) olarak da adlandırılan Streptococcus agalactiae adlı bir bakteriye bağlı kan zehirlenmesi geliştirmişlerdi.
Salgından sorumlu spesifik suş, benzersiz bir dizi 283 (ST283) idi. ST283’e bağlı GBS hastalığı Çin, Hong Kong, Laos, Tayland ve Vietnam’da da kayıtlara geçti. Söz konusu hastalık, sağlıklı yetişkinleri daha fazla etkiliyor. Bu hipervirülent GBS suşu (ST283) şimdiye kadar yalnızca Güneydoğu Asya ve Brezilya’daki çiftlik tilapialarında (balık türü) doğrulandı.
Güneydoğu Asya’da çiğ veya hafif pişmiş balıklar popüler yiyecekler. Ancak uzmanlar çiğ balık tüketimi konusunda uyarıyor. Araştırmacılar, şu anda bilinen tek etkili yöntemin ısıtma veya pişirme olduğunu vurguladı.
artık bu haberlerin tamamının yalan olduğunu düşünmeye başladım…
Yapay Et icin bu aceleleri,yemezler canim