Audi’de bir devir son buluyor! Resmi açıklama geldi

16

Otomobil üreticileri adım adım elektrikli modellere geçiş yaparken, diğer yandan ise içten yanmalı motorlara sahip modellerine de veda ediyor. Elektrikli otomobiller konusunda en ciddi üreticilerden biri olan Audi de elektrikli modeller konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor.

Audi içten yanmalı motorlara veda ediyor!

Alman otomobil üreticisi yaptığı basın açıklamasında gelecek planları ile ilgili detayları paylaştı. Buna göre Audi, içten yanmalı modellerin planlanan şekilde aşamalı olarak kaldırılmasından önce 2030 yılına kadar küresel tesislerinde elektrikli araçların üretimine başlayacak.

2026 yılından itibaren küresel olarak yalnızca elektrikli otomobil piyasaya sürmeyi hedefleyen Audi, 2033 yılına kadar da aşamalı olarak içten yanmalı motora sahip modellerin üretimini sonlandıracak. Bu tarihe kadar ise geleneksel güç ünitesine sahip modeller ile elektrikli araçlar aynı fabrikada üretilecek.

Toyota CEO’sundan ters köşe elektrikli otomobil açıklaması!

Otomobil üreticisinin Almanya’daki Ingolstadt fabrikası, gelecek yıl Q6 E-Tron SUV’un üretimine başlayacak. Audi daha sonra ise Neckarsulm (Almanya), San José Chiapa (Meksika) ve Gyor (Macaristan) fabrikalarında elektrikli modeller üretmeyi planlıyor. Alman üretici yaptığı açıklamada 2029 yılına kadar her küresel fabrikasında yerel koşullara bağlı olarak en az 1 elektrikli model üretmek istiyor.

Diğer markaların aksine Audi içten yanmalı motorlara sahip modeller ile elektrikli araçların üretimini ayırmıyor. Bu konuda tek istisna ise Çin’de olacak. Çinli FAW şirketi ile ortaklığa giden Audi, Çin’in Changchun kentinde 2024 yılında inşası tamamlanacak olan tesiste sadece elektrikli modellerin üretimini gerçekleştirecek.

Yeni gelişmeler ışığında Audi, 2026 yılından sonra içten yanmalı motora sahip yeni bir küresel model tanıtımı yapmayacak. Sonrasında ise Alman üretici kademeli olarak tüm fabrikalarındaki elektrikli otomobil üretim oranını artıracak.

İçten yanmalı motorlara artık yavaş yavaş veda ediyoruz gibi görünüyor. Peki siz elektrikli otomobillere geçiş süreci konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

16 YORUMLAR

  1. Çevreci, sıfır CO2, daha ekonomik hepsi güzel. Ancak sıkıntı şu ki, aracı dışarıda şarj etmek için 1 kWatt için yaklaşık 9 TL. ödemek zorundasınız. Bu da ciddi bir maliyet demek. İkincisi, bataryanın muhakkak bir ömrü var. 10 yıl sonra batarya değiştirmek istediğinizde 10 bin Euro 15 bin Euro gibi ücret talep edilirse, bu da herkesin altından kalkabileceği bir durum değil.

    • Kardeş bataryanın ömrü var doğru ama içten yanmalı motorunda ömrü var öyle degilmi tamiri bakımı bence elektrikli avantajlı gibi geldi bana

      • Motor mekanik olduğu için çok sorun değil bence yada motoru komple değişirtirsin ama işte sıkıntı o değil motoru hallettin 50kya falan ama arkadaşın dediği gibi bi batarya olursa 15k Euro işin altından kalkılmaz

    • Keşke 10 yıl sürse ömrü 2 sene içinde %20 pil ömrü gider ikinci el araba artık ölür kimse almaz 500km gidecekken 360km gider sonra sonra araba cöp.

  2. Garbüratörsüz arabamı olur le. Ne u öle. Galem pille çalıştırın bari. O eksoz sesi motordaki gürültü uğultu tork hissi ne olacak. Öldürseler içten yanmalı benzinli arabadan vazgeçmem

  3. Ben Toyota katılıyorum sadece elektrik arac çözüm değil aynı zamanda o elektrik üretecek donanımsayip olmali hiz yaparken elektrik depolayabilmeli Hiprit ve buhar sistemi buna dahil olmalıdır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version