Türk Telekom Grubu altında faaliyet gösteren Avea, Türk Telekom, TTNET, Argela ve Innova şirketlerinden toplam 160 kişinin katıldığı etkinliğe, özellikle teknoloji ve iş birimleri çalışanlarının ilgisi büyüktü. Çevik yaklaşımlar konusunda kurum içerisinde ilk kez düzenlenen etkinliğe gösterilen yoğun ilgi, Avea’da 4 yıldır süren çevik dönüşüm hareketinin diğer şirketlerce de yakından takip edildiğini ortaya koydu.

:Turkcell Kurumsal ile ilgili gelişmeleri takip etmek için LinkedIn sayfasını buraya tıklayarak takip edebilirsiniz…

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türk Telekom Organizasyonel Gelişim Direktörü Şennur Kuru; Avea Agile Studio’nun faaliyetleri ve gelecek dönem hedefleri hakkında bilgi verirken; çevik dönüşüm hareketinin tüm grup şirketleri tarafından da benimseneceğini söyledi.

Zirve’nin iki yabancı konuşmacısı olarak etkinlikte yer alan ve konuşmalarıyla katılımcıların ilgi odağı olan Scrum.org Direktörü Gunther Verheyen, “Bulgu Temelli Yönetim”  başlıklı konuşmasında çevik dönüşüm sürecinde yöneticilerin rollerine değinirken; BrandNewGame’in kurucusu ve oyunlaştırma (gamification) gurusu Bart Hufen ise,iş problemlerini çözmek ve kurumlardaki dönüşüm sürecini yönetmek için ‘oyunlaştırma’ konseptinin nasıl kullanılabileceğini örneklerle açıkladı.

 “Türkiye’de Çevik Dönüşüm” konulu panel ise etkinliğin en çok ilgi gören oturumları arasında yer aldı. Avea’dan Sezgin Tepe, Obase’den Alper Tonga, Akbank’tan Burak Gören, Sony’den Lemi Orhan Ergin ve Türkiye Finans Katılım Bankası’ndan Dr. Burak Uluocak’ın katıldığı panelde, Türkiye’de çevik dönüşümün itici güçleri, önündeki engeller ve Türkiye ekonomisine sağlayabileceği faydalar ele alındı.

İK Dönüşüm ve Avea Agile Studio Kıdemli Müdürü Dr. Selçuk Alimdar, Agile Studio’nun takım, kurum ve kurum dışı seviyelerdeki eğitim ve danışmanlık çözümlerini anlatırken; Agile Studio’da Agile Koçu olarak danışmanlık yapan Onur Özcan ise yazılım geliştirmede kalite odağının kurumlar açısından sahip olduğu hayati öneme değindi. Onur Özcan, kalitenin göz ardı edilerek ve sürekli kısa vadeli kazanımlara odaklanılarak yapılan yazılım çalışmalarının, orta ve uzun vadede organizasyonların “ölü” yazılımlara sahip olmasına yol açabileceğini belirtti.

 Zirvede, 2014 yılının Agile Studio Çeviklik Ödülleri de sahiplerini buldu. Avea Agile Studio tarafından yapılan gözlemler ve ölçümler neticesinde aday gösterilen ve jüri değerlendirmesiyle Yazılım Dışı En Yaratıcı Agile Uyarlaması, Çevik Dönüşüm Lideri, En Çevik Takım, Dediğini Yapan Takım kategorilerinde ödül almaya hak kazanan takım ve kişilere, ödülleri törenle takdim edildi.

Avea Agile Studio, kurum içinde düzenlediği 1. Agile Zirvesi’nin yanı sıra Agile yaklaşımlarla ilgili Türkiye ve bölge ülkelerdeki en büyük etkinlik olarak gösterilen Agile Turkey Summit’te de yer aldı.

:: Avea agile stüdio hedefleri ve faliyetleri hakkında düşünceleriniz nelerdir?