Türkiye‘nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülkeler kapsamında 300 milyondan fazla insanin kendine ait bir çift ayakkabısı bile yok. Bu sorunu ele alan Pratt Institute öğrencisi iki genç girişimci Haratio Yuxin Han ve Kevin Crowley tarafından atılan ilginç bir adım mevcut durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
Bir sosyal sorumluluk fikri kapsamında ele alınan Unifold adlı proje, kesilen ve katlanabilen tek parçalık geri dönüşümlü malzemenin baskı-kesme cihazı üzerinden ayakkabı şekline getirilmesine dayanıyor. Yazdırılabilen bu malzeme renkli dizayn edilebiliyor ve üzerine yazı da yazılabiliyor.
Geri dönüşümlü malzemeden üretilen ayakkabı, dünya genelindeki ayakkabı yetersizliğine son verme yolunda önemli bir atım niteliği taşıyor. Ayakkabılar, basit tasarım maaliyetleri ve düşük üretim giderleri ile oluşturuluyor.
Yapıştırma, kesme, boyama derken ayakkabı yapımındaki karmaşık prosedürleri de adeta yok eden ilginç fikir şu anda uygulanıyor. Dağıtım konusunda da Çin ve Doğu Asya ülkelerini ele alan bir takım anlaşmalar hayata geçirilmiş durumda.
:: Ayakkabı “baskısı” fikri hakkında ne düşünüyorsunuz?
sonra yürürken elimize almayalım ayakkabıyı
zaten senin gibi nike,adidas giyenler için değil afrikada bez sarılı petşişeden yapılma ayakkabı giyenler için
Dusunsenize ozel bir gununuzde kendiniz ayakkabi tasarlayip yaklasik 2-3 saat sonra elinizde oldugunu. Cok harika bir sey bu 3d yazicilar…
Tek kelimeyle sanat
kaynak ?
bu kaynak isteği ne iştir ya yıllardır sdnde takılıyorum bu kadar saçma bir yorum görmedim he reutersa göre he