Hubble Uzay Teleskobu aracılığıyla, uzayın derinliklerinin görsel keşifleri devam ediyor. Son olarak Hubble Uzay Teleskobu, Messier 63 yani Ayçiçeği Galaksisi‘nin görsel keşfine aracılık etti!
:: En İyi Uzay Fotoğrafları – 1
Messier 63 – Ayçiçeği Galaksisi Görüntülendi!
25 yıl önce, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı yani ESA ortak çalışması ile, Dünya yörüngesine yerleştirilen Hubble Uzay Teleskobu, o günden bu güne kadar ciddi uzay çalışmalarının aracısı olmayı başardı.
Son olarak ise Hubble Uzay Teleskobu, sahip olduğu şeklinden ötürü bir ayçiçeğinin merkezine benzetildiği için Ayçiçeği Galaksisi yakıştırmasını alan Messier 63 Galaksisini görüntülemeyi başardı!
Messier 63, 37 milyon ışık yılı uzaklıkta!
Güneş sistemimizin yaklaşık olarak 37 milyon ışık yılı ötesinde yer alan Sunflower Galaxy yani Ayçiçeği Galaksisi, özellikle sarmal kollarındaki parlaklıklar ile dikkat çekiyor. NASA tarafından yayınlanan Messier 63-Ayçiçeği Galaksisi görüntüsünün sahip olduğu bu sarmallardaki parlaklıkların sebebi ise, Gökbilimciler tarafından genç yıldızların neticesi olarak açıklanıyor.
M51 Galaksi Grubu içerisinde yer alan bu Messier 63-Ayçiçeği Galaksisi, ayrıca Samanyolu Galaksisi ile benzer olarak, sarmal yapıya sahip bir galaksi olarak açıklanıyor.
:: Messier 63-Ayçiçeği Galaksisi’nin görüntülenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
ulaşılması imkansız evrende herhangi bir yer…
Çok güzel
oraya gitmek imkansız o kadar ışık yoluna gitmek için 1000 yaşına gelmek lazım :D…..
Asla oralara gidemeyeceğiz 🙂
Solucan deligi teorisi gercek olursa belki bir gun insanoglu gorur.
Teknoloji bu hızda gelişmeye devam ederse 200-300 yıla yakın sistemlere gidebiliriz 😀
Işık hızıyla 37 milyon yıl sürecek bir yolculuk vay be evrende ışıktan hızlı bir şey olmadığına göre buraya solucan deliği olsa yine en kötü 1 2 milyon yıl sürer
27 milyon yıl önceki hali
obaaa iyiymiş bayağı
Hocam güzel gelişme ama solucan deliği ile bile olsa ki o kadar uzun bir solucan deliği olması ve ayrıca solucan deliğinin olup olmaması bile hayalken biz ancak o galaksinin 37 milyon ışık yılı halini görebiliyoruz ki acaba o galaksi ne oldu hala orda mı değilmi bilmiyoruz ki oradan yola çıkan ışık 37 milyon yılda buraya gelebilmiş yani 37 milyon ışık yılında da baya bir değişiklik olmuştur belki yok bile olmuş olabilir.
şu an bu teknolojik imkanlarla kozmik yolculuklar mümkün değil…zaten az bir şey uygun olsa bu sefere insan vücutu bu tip yolculuklara uyumlu değil…yani daha bir kaç yüz yıl bu tip yolculuklara bizim için hayal…
Bunları görüpte Allah ın sonsuz kudretini inkar edenler acaba ne düşünüyor.
Lailahe illalalah.