Adalet Bakanı Abdülhamit Gül WhatsApp sözleşmesine tepki gösterdi. Gül, Türkiye ve birçok ülkeye dayatılmaya çalışılan ancak Avrupa Birliği ülkelerine teklif dahi edilmeyen WhatsApp sözleşmesini çifte standart olarak gördüklerini söyledi. Gül “Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır” dedi.
WhatsApp bu kez de ‘tehlikeli virüs’le gündemde
WhatsApp virüsü, mesaj yoluyla yayılıyor ve önce bildirimleri daha sonra ana ekrandaki hızlı cevap verme özeliğine bulaşıyor. Kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.WhatsApp sözleşmesi nedir?
WhatsApp’ın 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe gireceğini duyurduğu ancak tepkiler üzerine geri adım attığı yeni sözleşmesi kişisel verilerin Facebook ile paylaşılmasını öngörüyordu. Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca kişi WhatsApp’a tepki göstererek Telegram, Signal ve BİP uygulamalarına geçiş yaptı.
WhatsApp yeni sözleşmesi için şu gerekçeleri öne sürüyordu:
– Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,
– Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,
– Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,
– Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,
– WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp’ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.
WhatsApp kullanıcıların şu verilerini topluyor:
Hesap Bilgileri
Mesajlar
Bağlantılar
Durum Bilgisi
İşlem ve Ödeme Verileri
Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler
Kullanım ve Kayıt Bilgileri
Cihaz ve Bağlantı Bilgileri
Konum Bilgileri
Çerezler
Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)
Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)
halen bu programı kullanan var mı?
Tabii ki de HAYIR!
Maalesef var bazıları da silemiyor mesela okul grubunda olanlar .merak etmeyin WhatsApp geri adım atacak atmak zorunda geri adım atmazsa müşterilerin çoğunu kaybedebilir .
şimdi denilebilir ki bütün uygulamalar veri topluyor WhatsApp’ta topluyor ne olmuş mesele şu ki daha fazlasına hayır demek lazım bunu gören diğer uygulamalar da öne göre ayağını atmak zorunda kalır .
Ya bu adamları hala zengin eden varmı acaba kaldırın kardeşim uygulamayı Türkiyenin yerlisi bip i kullanın.
Yetmez facebooku da kapatın whatsapı kapatmak çare değil.
Bakanımızın dediğinin altını imzalarım çifte standart yemez bu millet.
Gelin bip kullanin en iyisi
Ne demişler: Türk milleti aptaldır. Aptal olduğumuz için umurumuza bile gelmeyeceğini düşünüp bizi kullandılar işte diğer ülkelerde wp böyle bişi istemez türkiyede nie istedi sanıyorsunuz
Çifte standardı ülkemiz global bir şirket olan WhatsApp’a uygulamıyor da biz mi uyguluyoruz bakanım? Siz hangi ara araştırdınız tüm ülkelere hangi sözleşmeyi onaylattığını? Diyanet BTC haramdır diyor. Adalet bakanı WP karalıyor. Zaten ülke ağız birliği ile bilmediği işlere yorum yapmakta bir numara. BiP reklamı gibi kokuyor bu hareketler. Arkasından siyasi bir şey çıkmazsa çok şaşırırım. Tüm geleneksel medya WhatsApp’a karşı çıkıyor. Olaya bak. Bu ülkede medya ne zaman ağız birliği yapmış?