Türkiye‘de her geçen saniye önemini artıran WhatsApp sözleşmesi hakkında Bakan Yardımcısı, “gaza gelmeyin” uyarısında bulundu.

Herkesin geçtiği ”BiP” nedir? Denedik

Herkesin geçtiği ”BiP” nedir? Denedik

WhatsApp’in yeni güncellemesi ile birlikte mesajlaşma uygulamaları kategorisinde dengeler değişti. Facebook’un kullanıcı bilgilerine daha fazla erişeceği ve kullanacağı...

Bakan Yardımcısı “gaza gelmeyin” dedi

WhatsApp tarafından gerçekleştirilen zorunlu sözleşme kararı, Devlet yetkililerini de harekete geçirdi. Konunun çığ gibi büyümesinin ardından, yetkililer tek tek açıklama yapmaya başladı ve vatandaşları yerli uygulamalara davet etti.

WhatsApp, kullanım koşullarında değişikliğe gidiyor

Ancak aradan geçen zaman sonrasında T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Twitter‘dan yaptığı açıklama ile “gaza gelmeyin” uyarısında bulundu. Açıklamalarına devam eden Çam, şunları söyledi;

“Paranoyak olmaya, çok takmaya da gerek yok. Yerli dijital ürünleri tercih edip yayma çabası milli bir vazife ve bilinç. Ama önceki tecrübelere göre; ani bir dolduruşla bazı uygulamalardan çıkılsa bile geri dönüşler olabiliyor. Önemli olan kalıcı ve yaygın kullanımını sağlayabilmek.”

“Doğudan Batıdan dijital dünyada kuşatılmışız. Eskiden acaba ortamda böcek var mıdır diye kimse sormuyor bile. Elimizdeki telefonlar olmuş birer böcek. Bazıları nezaketen soruyor:

”mikrofonu/kameranı kullanabilir miyiz?”

“Evine/işine varmak için şu kadar dakika lazım diyor.” ”

“Ülkeler birbirlerine telefon cihazı ve uygulamalarına karşılıklı yasaklar getirse de, sosyal medya ağları üzerinden operasyonlar çekebiliyorlar. Yerli ürün kullanımı kadar kullanıcıların gaza gelmemesi ve yönlendirilmemesi önemli. Ürünler sizin olsa bile güdülen koyuna dönüşmemeli!”

“Yoğunluk nerede ise;

rt/fav/takipçi talebi nerede oluşmuş ise sanal dünyadaki hakim olan platform/kazanan o olur. Sosyal medya araçlarında nüfus ve nüfuz hakimiyeti olan pazarı elinde tutar. Milli duruşa, tercihe önem verelim ama küresel tüketim eylemleri gerçeğinden kopmayalım! ”

“Şu kadar yıldır kullanılan tüm sosyal medya araçlarından vazgeçmek kolay. Ama yerine koyduğumuz aynı gücü ve yetkinliği vermediği sürece daha güvenli araçlar kullanıyor olsak dahi; başka alemlerle entegre olma ve yönlendirme kabiliyetini kaybedebilir; başka tuzaklara düşebiliriz.”

“Yaay/BİP’e geçip, kullanmalıyız. Ancak! Ankara-Paris-Moskova-NewYork-Mogadişu-Cezayir-Bakü-Saraybosna vb. beldelerde milyarlarca insan eşit şekilde aynı Twitter/Facebook/WhatsApp kullanıyor. Öyleyse ben de kullanmaya devam ederim; çünkü bizim dünyaya bir mesajımız var anlatmalıyım!”  dedi.

WhatsApp sözleşmesine dair son gelişmeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?