Reklam

Beyaz Şapkalı Hacker nedir? Nasıl olunur?

4
Reklam
asdasdas

Beyaz şapkalı hacker olmak için hangi sertifika gerekli?

Sertifikalı Etik Hacker (CEH), hedef sistemlerdeki zayıflıkları ve savunmasız noktaları nasıl arayacağını bilen, anlayan ve kötü niyetli bir hacker ile aynı bilgileri ve araçları, hedef sistemlerin güvenlik özelliklerini değerlendirmek amacıyla yasal ve meşru bir şekilde kullanan bir iyi niyetli hack profesyonelidir. CEH sertifikası ile kişilerin tedarikçi bağımsız bir bakış açısıyla CEH’de belirli bir ağ güvenliği alanındaki yetkinliği onaylanmakta.

Beyaz Şapkalı Hacker nedir

Bu sertifikayı almak için ECO-350 veya 312-50 kodu ile bilenen CEH Sınavını geçmek gerekir. Sınav dili İngilizcedir ve bu sınavda CEH adayları birbirinden zorlu 150 bilgi güvenliği sorusu cevaplandırmaya çalışırlar. CEH sertifikasını alabilmek için 100 sorunun yüzde 70’ini doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir.  Bu sınavda yüzde 70 barajını aştığınızda Certified Ethical Hacker unvanını alamaya hak kazanırsınız.

Reklam

Ülkemizde de bazı kurumlar aracılığıyla verilen Etik Hacker Sertifikasyon Programları bulunuyor. Türkiye’de devlet kurumu olarak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kendi bünyesinde, Beyaz Şapkalı Hacker Eğitim ve Belgelendirmesi programında başlangıç, orta ve ileri etik hacker eğitimi veriyor. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

TSE’nin belirtmiş olduğu sınav esasları aşağıdaki gibidir:

– Stajyer Test Uzmanlığı için (eğer 6 ay tecrübe yoksa), Yazılı(Teorik) Sınavda 100 üzerinden 50 puan başarılı olmak beklenmektedir.
– Kayıtlı Test Uzmanlığı için, Teorik (Yazılı) sınav ve Uygulamalı (Pratik) sınav ortalamasının en az 100 üzerinden 50 puan olması gerekmektedir. Teorik Sınav 1/3, Uygulamalı sınav 2/3 ağırlığındadır.
– Sertifikalı Test Uzmanlığı için, Teorik (Yazılı) sınav ve Uygulamalı (Pratik) sınav ortalamasının en az 100 üzerinden 70 puan olması gerekmektedir. Teorik Sınav 1/3, Uygulamalı sınav 2/3 ağırlığındadır.
– Kıdemli Test Uzmanlığı için, Teorik (Yazılı) sınav ve Uygulamalı (Pratik) sınav ortalamasının en az 100 üzerinden 85 puan olması gerekmektedir. Teorik Sınav 1/3, Uygulamalı sınav 2/3 ağırlığındadır.

::Beyaz Şapkalı Hacker olma hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu alanda kendinizi geliştirmeyi düşünüyor musunuz?

4 YORUM

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version