Dünya Yayıncılık A.Ş. tarafından yayınlanan iki bilgisayar teknolojisi dergisinden bir tanesi olan Globus BYTE’ın yayın hayatına son verildi. Abonelere gönderilen dergilerin içine yerleştirilen ve kendilerine “Haziran sayısından itibaren BYTE değil PC World dergisi” gönderileceği yazan kağıtla ortaya çıkan durum, biilişim yayınlarında uzun süredir yaşanan sorunların bir dergiye daha mal olduğunu gösterdi.
Yeni Yayın Politikası
BYTE dergisine ait forumlarda yapılan açıklamada, bütün editörlerin PC World kadrosuna dahil olduğu belirtilirken, bundan sonra Jerry Pournelle, Hakkı Öcal ve Güçlü Tuğay gibi yazarların artık PC World’de boy göstereceği söyleniyor. Ekonomik kriz ve düşen satışların bir sonraki adımda hangi derginin yayın hayatına son vereceği ise tamamen bir muamma. ShiftDelete.Net olarak, Electronic Gaming Monthly ve PC Magazine‘le başlayan ve BYTE‘la devam eden dergi kıyımını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu defa tek avuntumuz, bu operasyon sırasında işten çıkartılan hiçbir meslektaşımızın olmadığını öğrenmemiz oldu.
:: Bilgisayar dergilerinin kapanmasıyla ilgili olarak ne düşünüyorsunuz?
şu hakkı öcal dan nefret ediyorum. hiç bir şey bilmeyip ahkam kesen tiplerden. ama yine de keşke byte kapanmasaydı. chip kapansaydı.
Elektronik yayıncılıkla hem adamların ayağına çalışın hem de biz sizi seviyoruz deyin. Böyle sevgi uganda’da bile yok. 🙂
en sevdigimdi byte yazik oldu
YAKINDA CHİP DE KAPANIR ESKİ CİZGİSİNDEN SUREKLI UZAKLASIYOR DERGİ BİLGİ YERİNE REKLAM YIGINI OLDU BEN BIDAHA ALMAYACAM MESELA
bilişim haberlerini genelde internetten okuyoruz bundan dolayı kapanıyor. bence çok gereksiz bu tür dergiler internete taşınsalar daha iyi olacak.
acaba satışların düşmesinde istemeden de olsa kendi payınız olduğunu belirtir misiniz? basılı medya bitecek, eninde sonunda. o yüzden üzülmek yersiz.
Uzun yıllar boyunca birkaç bilgisayar dergisi birden takip eden biri olarak rahatça söyleyebilirimki
“ayda bir kez çıkan bir bilgisayar dergisinden öğrenebileceğim haberi internetten 2-3 gün içinde öğrenebiliyorum, kaldıki ingilizceniz varsa 1 günde 1 aylık bilgiye ulaşabiliyorsunuz. (bknz. http://digg.com/news/technology/upcoming/most)” bence diğer dergileride aynı akıbe bekliyor gibi.
Gerçekten yazık oldu, ama krizin atlatılmasıyla derginin yayın hayatına yeniden başlayabileceği de belirtilmiş. Umarım kapanalar güçlenerek tekrar açılır. Kapanmasında en büyük rolüde shiftdelete.net ve benzeri siteler oynuyor, artık insanlar dergi almıyor, netten okumayı tercih ediyor.
tüfek icat oldu mertlik bozuldu
internet varken zor be
çok çeşit sıkıntı oluyordu okuyucu hangisini takip edeceğine karar veremiyor. Daha dolu içerikli daha iyi dergi çıkar heralde. Gerçi dünya yayıncılık dergileri hemen hemen aynı haberleri aynı testleri birer ay arayla dergilerinde yayımladıkları gözüme takılmştı..
ya varya ne okurduk şimdi aklıma geldi