Blog trafiğinizi uçurun!
Özgün içeriklerle doldurduğunuz blog için beklediğiniz ziyaretçi akışını sağlayamadıysanız, bunu birkaç basit yöntemle çözmek mümkün. Bu noktada arama motoru optimizasyonu (SEO) numaralarına başvurmak, gelecek olası Google algoritma değişikliklerinde sitenizin spam olarak belirlenmemesi için hatalı olabilir. İşte organik yöntemlerle, blog trafiğinizi artırmanın yolları:
Başlıklarda anahtar kelimeler kullanın
Fazla sırıtmadığı sürece, başlıkların ilk iki-üç kelimesinde anahtar kelimeleri kullanmaya özen gösterin. Akıllıca ve ilgi çekici bir başlık her zaman işe yarar, ancak bu başlığa bir de anahtar kelime ekleyebilirseniz arama motorlarında önemli avantaj sağlayabilirsiniz. Anahtar kelimenin başlığın sonunda değil, başında olması gerektiğini de unutmayın.
İç bağlantılar verin
Yeni blog yazıları hazırlarken, yazıyı tamamladıktan sonra bu yazıdan eski içeriklerinizin hangilerine bağlantı verebileceğinizi gözden geçirin. Bloğunuzdaki arşiv içerikler ya da sayfalar, bu sayede güncel içeriklerden gelecek ziyaretçiler kazanabilir.
SEO açısından da faydalı olan iç bağlantılar, okurlarınızın bloğunuzdaki deneyimini de olumlu biçimde etkileyecektir. Elbette bu işlem sırasında işe yarar, gerçekten okuru ilgilendirecek sayfaları hedeflemeyi de ihmal etmeyin.
Öte yandan, tıpkı anahtar kelimelerde olduğu gibi, iç bağlantıları da yazı içinde mümkün olduğunca ilk paragraflarda kullanmaya özen gösterin.
Anahtar kelime bağlantıları
Aynı anahtar kelime veya kelime grubunu birden fazla URL’ye linklememeye dikkat edin. Örneğin yazının bir bölümünde “iPhone” kelimesini Apple’ın sitesine yönlendirirken, başka bir noktada aynı sözcüğü bir satış bağlantısına yönlendirmeniz Google’ın hoşuna gitmeyecektir. Tam tersini yapmaktan, yani aynı adrese birden farklı anahtar kelimeyle bağlantı vermekten de kaçının.
Bağlantı işini abartmayın
Her satırda bir link bulunan blog yazıları okuru fazlasıyla yorar. Üstelik linkleme işini abartmak, Google ve diğer arama motorları tarafından mimlenmenize neden olabilir. Hem iç hem de dış bağlantılar için bizim önerimiz yazınızdaki her 125 kelimede bir bağlantı kullanmanız olacaktır.
Görsellerinizi iyi hazırlayın
Google web aramanın bir diğer yüzü de Google Görseller’dir. Bu nedenle blog yazılarınızda yer alan görselleri iyi hazırlamanız, onlara birer başlık atamanız ve dosya adlarını sık aratılan anahtar kelimelerle süslemeniz yararınıza olur.
Yazılarınızın uzunluğuna dikkat edin
Yazı alanınız istediği kadar özgün ve uzun içeriklere müsait olsun; derdinizi anlattıktan sonra lafı uzatmayın. Hem ziyaretçileriniz, hem de arama motorlarına ne okuduklarını anlayacak kadar içerik sağlayın yeter. Yazılarınızın uzunluğunu iyi ayarlayamazsanız, gelen ziyaretçi tek bir yazıda birkaç dakikasını harcadığını görünce blog sayfanızı “haftada bir göz atılacaklar” klasörüne eklemekte vakit kaybetmeyecektir.
Sık sık yazın
Blogunuza en kolay trafiği yeni ve özgün içeriklerle sağlarsınız. Üstelik arama motorları da sürekli güncel içerik bulunduran bloglara daha fazla öncelik tanır. Sosyal paylaşım ağlarının da Google ile yarışır bir trafik alanına ulaştığı günümüzde, haftada en az birkaç yeni içeriğin bulunduğu bir blog yazı takvimi hazırlamanız ve ona uymanız önem taşır.
Çiçek misali hergün bakmak gerek bloga sadece bakmak değil titiz bir şekilde ilgilenmekte gerek blogla. Sabır isteyen bir süreç
Güncellik Özgünlük Özveri
gerisi boş derim ben.
Katılıyorum sonuna kadar. İyi bir blog emek ister, ilgi ister, zaman ister, sabır ister.