Avrupa Birliği, içten yanmalı motorlu araçların satışlarını yasaklamak konusunda oldukça kararlı gözüküyor. Yapılan açıklamalara göre sentetik yakıtlı otomobillere izin verilse dahi içten yanmalı motorlu araçların satışı yasaklanabilir. Peki bu konu nasıl sonuçlanacak? Büyük otomobil markaları bu konuda neler söylüyor? İşte içten yanmalı motor ve elektrikli motor kavgası ile ilgili detaylar…
BMW CEO’su: Sentetik yakıtlara izin gelse de fiilen içten yanmalı motorların satışı yasaklanabilir!
Avrupa Birliği 2022 yılından 2035 yılına kadarki süreçte içten yanmalı motorlu yeni otomobillerin satışını yasaklamaya yönelik hazırlıklarını tamamladı. Bu konuda yapılan görüşmeler ve açıklamalar kararın kesin olduğunu bizlere işaret ediyor. Ancak bazı istisnalar da yaşanmıyor değil.
Bu konuda otomotiv sektörünün dengelerini elinde tutan Almanya ve büyük otomobil endüstrisine sahip diğer AB üyeleri itirazlarına devam ediyor. Avrupa Birliği bu hususta ciddi baskı altında diyebiliriz. Zira bahsi geçen ülkeler yasanın nispeten gevşetilmesini ve sentetik yakıtlar sayesinde içten yanmalı motorlara sahip araçların üretimde kalmasını istiyor.
Maserati satılacak mı? Stellantis’ten açıklama geldi!
Ülkelerin ve hükümetlerin yanında markalar da çeşitli adımlar atıyor. Örneğin Mercedes-Benz ve Audi, benzinli motorları için son tarihi verdi. Fakat BMW gibi asıl prestiji sahip oldukları motorlar ve sürüş dinamikleriyle sağlamış olan markalar bu konuda kesin bir tarih veremiyor.
Bununla birlikte BMW CEO’su Oliver Zipse bir uyarı yaptı. Zipse açıklamasında AB’nin bu kararı sentetik yakıtlara izin vererek kağıt üstünde esneteceğini ve bununla birlikte Avrupalı büyük üreticilerin ciddi sıkıntılar yaşayacağını belirtiyor. Ayrıca çözümün motor yasaklamak değil çevreye zararlı yakıtları yasaklayarak sentetik yakıtlara geçilmesi olduğunu bildiriyor.
AB ise bu konuda oldukça kararlı bir tutum izliyor. Elektrikli otomobillere geçişin daha da hızlanması isteniyor. Üreticiler ise bu süreci olabildiğince yavaşlatmanın ve hatta mümkünse değiştirmenin peşine düşmüş durumda.
Peki siz içten yanmalı motor yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın. Daha fazla içerik için ShiftDelete.Net sosyal medya hesaplarını ve YouTube kanalını takip edebilirsiniz…
İçten yanmalı motorlar 20 sene daha devam edecek gözüküyor. Karbon salınımını azaltmaktan bahsederken elektrikli araçların elektromanyetik akımının insan sağlığına etkilerini konussakmi?
Lonuşun buyurun, nasıl bir etkiymiş o?
Dünyaya daha fazla karbon salmak nekadar doğru. İnsanların ve dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların sağlığı ile oynuyoruz.
İçten yanmalı motorlar her zaman revaçta olacak
TÜM DÜNYA TAMAMEN ELEKTİRİKLİ ARAÇLARA ACİLEN GEÇİŞ YAPMALIDIR, GÜNEŞTEN BEDAVA VE TEMİZ ENERJİ KULLANMAK EN AKILLICA HAREKET ETMEKTİR.
İncirler olana kadar 🤬
İçten yanmalıya devam insanlar isteyecek siz de üretmeye devam edeceksiniz.
Karbon salınımını 45 yılının bedellerini küresel iklim krizi ile ödüyoruz. 40 yılda bırak elektromanyetik ile geçsin.
Birde elektrikli araçların üretim sırasında ne kadar karbon salınımı olduğunu açiklarsanız bizde hangisi daha zararlı görsek
Bir yandan da ölü batarya çöplükleri oluşacağını düşünüyorum eğer tekrar kullanım için yenilenebilir olursa başka
Elektrikli araç PİŞMANLIKTIR ve saçmalıktır NOKTA
Sonunakadar Icten yanmali Elektrikde neymis aqa Bi gidin
Elektrik nasil elde ediliyor? Dogalgaz gibi fosil yakıtların elde edilmesi ile mi? Yoksa nükleer enerji ile mi? Yenilenebilir enerji kaynakları ile üretimin payı burut payda ne kadar? Hidrojen gelişimini tamamlamadan bu sorunlar çözülmez. Sınırsız enerji 🙂
Elektrikli araç bu haliyle en az 50 yıl sonra… Gerisi hikaye…
Ne içten yanmalı doğa düşmanı
Ne de elektrikli insan düşmanı
En iyisi hidrojen yakıt
Toyota noktayı koyacak.
Kesinlikle o tarihe kadar beklenilmemeli
Robotlar geliryor s.kck hepimizi