Elektrikli model sayısı gün geçtikçe artarken artık bazı elektrikli araçlar ise ömrünü tamamlamaya başladı bile. Elektrikli araçlar konusunda iddialı olan markalardan bir tanesi de BMW. Bavyeralı üretici, elektrikli model sayısını arttırmaya devam ederken diğer yandan da ikonik modelinin üretimine son verdi.
BMW i3 üretim bandına veda etti
Markanın seri üretim ilk tam elektrikli modeli olan BMW i3 uzun süren üretimin ardından üretim bandına veda etti. 2013 yılında tanıtılan model aradan geçen 9 yılın ardından artık bizlere veda ediyor. Alman marka, 250 bininci i3 modelinin ardından elektrikli aracın fişini çekti.
İlk station-wagon BMW M3 sonunda yüzünü gösterdi!
Kutu gibi tasarımı ile ilk çıktığı günden bu yana dikkat çeken BMW i3, 74’ten fazla ülkede satışa sunuldu. Bu süreçte farklı versiyonlara kavuşan elektrikli aracın menzili ve motor gücü de yapılan yeniliklerle birlikte arttı. Bu şekilde BMW i3’ün kullanışlılığı ve sürüç keyfi de arttırıldı.
BMW, ikonik modeline veda için HomeRun isimli özel bir versiyon üretti. i3S modeli üzerinde yükselen bu araç BMW’nin ilk mat siyahın yanı sıra Buzul Gri ve Buzul Kırmızı renklerle sunuldu. Bu özel versiyonu vurgulayan bronz detaylara ise aracın ızgarası ve bagaj kapağında yer veriliyor.
Aracın iç mekanında da Truffle deri, deri gösterge paneli ve bronz detaylar kullanıldı. Ayrıca aracın özel bir versiyon olduğunu hatırlatan özel logolar da yine iç mekandaki yerini alıyor. Tüm opsiyonlarla donatılan HomeRun versiyonlarının tamamı ise müşterilerine teslim edildi.
i3S temel alınarak üretilen HomeRun versiyonu, 183 beygir ve 270 Nm tork üretebilen bir elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. 42 kWh’lik bataryası elektrikli modele EPA standartlarına göre 246 km’lik bir menzil sunuyor. BMW’nin yeni elektrikli modelleri artık daha uzun menzillere sahip.
Aradan geçen 9 yılın ardından artık BMW i3’ün veda etme zamanı gelmişti. Bavyeralı üreticinin i3’ün yerini hangi model ile dolduracağını ise hep beraber bekleyip göreceğiz. Peki siz BMW i3 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Ya Menzil tek sarjla 800-1000km ye çıkacak evde yedek batarya olacak yada ortalama araç menzili batarya değişim istasyonu olacak. Vahşi batıda at değiştiren posta kuryecileri gibi. Elektrik işi daha yolun başında. Ne zaman ki İstanbul’dan Adana’ya tek sarjla veya şarj için 15dk gibi bir süre beklenerek gidilir o zaman gönül rahatlığıyla benzine veda edilir.
İstanbuldan Adanaya sadece 15dk mola vererek gitmek bir sürü sağlık problemi + kaza riskini arttırmak demektir.
Elektrikli araçlar ortalama 400km menzil sunuyor. 400km yol gittikten sonra 30-40 dk mola vermeyen zaten canını ve başkalarının canını tehlikeye atıyordur
Cevapta bu şekilde söylenmiyor. Şarjı 15 dakikada dolabilecek vaziyete gelinebilir ise tercih edilir diyor
Karbon fiber üst yapı süper kalite detaylar zengin donanımı o fiyatlara vermek bedava vermek demekti. Bunu sürdüremeZdi . Durdurdu 👍
Bemin vardı 2 yıl sonra geri verdim. 350 dedikleri menzil 150 zor gidiyordu
Hiçbir güç patlama basıncıyla yarışamaz daha çok çalışmaları lazım elektirikli araçla bir dolumla net 1200 km yol yapmak…
Ix3 kullandım az bir mesafe elektrikli araç diyorum başkada bişey demem
Kendi elektriğini kendi jeneratörüyle üreten modeller yakında popüler olacak. Nissan’ın yeni modeli gibi.
Ya bilmiyorum ama farkindamisiniz? Elektrikli araç üretimi tüm dünyada en az %10 olmasina rağmen yani % 10 yakit kullanımı azalmasina rağmen yine tum dünyada yakıt fiyatları Abd de dahil 6 ayda % 50 yükseldi
Mercedes yeni aracı 1200 km yol katlediyor
haberde aradığım tek şey sebepti. bulamadım. evet neden elektrikli araç üretimine son verdi? akaryakıta daha mı talep var? veya elektriğin performansı iyi mi değil?
Doğru👍???
2018de tesla fabrikası burada kurulmuş olsaydı şimdiye kadar pazarın yarısı elektrikli araç olmuştu, inat uğruna neler kaybedildi ülkede. araçla 5 saat yolculuktan sonrası yorucu zaten ve hızı ortalama 100 km baz alırsak menzil 500 km olmalı
Üste para verseler almam. Ben telefonumu bile hergün şarja takmıyorum. Bununla mı uğraşacağım. 3 günde bir şarja takmak bana göre değil. Koysunlar üstüne güneş panelini, kendi kendini şarj etsin. Belki o zaman düşünürüm.
Görüntü güzel ama özellikleri akülü arabanın gelişmiş versiyonu gibi. Bataryasına köle olan bir arabadan ne beklenir ki? Ne zaman Nano Diamond Pilleri elektrikli arabalarda görürsem o zaman alırım bir tane.