Ses ekipmanları tasarlamada ve geliştirmede uzmanlaşmış bir şirket olan Bose da artırılmış gerçeklik piyasasına girmeye karar vermiş durumda. Öte yandan şirket, Bose AR ile görüntü değil en iyi yaptığı iş olan ses teknolojileri ile öne çıkmak hedefinde.

Intel akıllı gözlük cihazını sunma hazırlığında!

Intel akıllı gözlük cihazını sunma hazırlığında!

Intel, bu yıl içerisinde akıllı gözlük satışına başlamak üzere çalışmalarına hız verdi. İşte, Intel akıllı gözlük hakkında ortaya çıkan detaylar.

Bose AR platformu duyuruldu!

Şirket, dünyanın ilk sesli artırılmış gerçeklik platformu olan Bose AR’ı ve bu teknoloji için gözlükleri ile mobil sesin geleceğini başlatacak prototipini tanıttı. Bose, mikro ses teknolojisinin üreteceği güçlü ve temiz sesi kulaklık, gözlük ve başlık gibi giyilebilirlere getirmek konusunda oldukça iddialı.

Şirketin esas amacı ise kullanıcıların sayısal görüntülere yani küçük ekranlara değil, çevresindeki muhteşem dünyaya en iyi ses deneyimiyle odaklanması. Teknolojinin ne tarafa baktığınızı bilerek yer ve zamana göre seyahat, öğrenme, müzik ve daha fazla bilgi ile deneyim için bir ses katmanı sağlayacağı ifade ediliyor.

Bose AR

Örneğin, bir müzeye gittiğinizde ve bir tabloya baktığınızda o tabloyla ilgili tüm detayları dinlemek ya da bir havaalanında nereye gitmeniz gerektiği konusunda bilgi almak bu teknolojiyi kullanan giyilebilirlerle mümkün olacak.

Sistemde bütünleşik kamera veya lense de yer verilmiyor. Bunun yerine kafa hareketlerinin sensör kullanımı ile takibi sağlanacak ve iOS ya da Android mobil cihazınızın GPS özelliği üzerinden konumunuz tespit edilecek. Bu veri, uygulama tarafından değerlendirilerek kullanıcıya bununla ilişkili ses içeriği sunulacak.

Bose AR

Geliştirilen prototip gözlükler de bahsi geçen artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanıyor. Her bir gözlük sapında küçük akustik paketleri bulunurken, gözlüklere kulaklık benzeri bir işlev eklenmiş. Bu gözlüklerin şu an için sadece geliştiricilere ve üreticilere gönderildiği belirtiliyor. Güncellenmiş bir sürüm ve AR SDK ise bu yaz için planlanmakta.

Platform için şimdiden ASICS Studio, Strava, TripAdvisor, TuneIn, Yelp, MIT Media Lab ve NYU Future Reality Lab ile iş birliğine gidildiğini de belirtelim. Teknolojiyi kullanan ilk ürünlerin ne zaman piyasaya çıkacağı ise belirsiz.

:: Bose’un ses odaklı artırılmış gerçeklik yaklaşımı konusunda siz ne düşünüyorsunuz?