Çinli ünlü elektrikli araç üreticisi BYD, pazara her zaman yenilikler getirmeye odaklanıyor. Şu anda markanın en büyük çabalarından biri de şebeke seviyesinde enerji depolamak için kullanılacak ilk 2.3 MWh sodyum iyon pil paketini geliştirmek oluyor. İşte detaylar…
BYD sürdürülebilirlik odaklı hamlesini duyurdu
BYD’nin şu anda gezegendeki en büyük ikinci batarya üreticisi olduğunu belirtmekte fayda var. Bu da geliştirilmekte olan yeni teknolojinin ne kadar etkileyici olabileceğinin altını çiziyor. Üreticiye göre sodyum iyon batarya, şebeke düzeyinde bir batarya enerji depolama sisteminin (BESS) tüm gereksinimlerini karşılayabilecek kapasitede.
Yeni teknoloji MC Cube-SIB ESS olarak adlandırılıyor ve şebeke düzeyinde enerji depolamaya odaklanan “dünyanın ilk yüksek performanslı sodyum-iyon pili” olarak lanse ediliyor.
BYD firmasından Kai Wang tarafından açıklandığı üzere, batarya aynı zamanda BYD’nin kendi Blade paketleme mimarisi üzerine inşa ediliyor. Kapasitesi 2,3 MWh olan 1200 V MC Cube, 800 V-1400 V aralığını kapsayan bir gerilime dayanabiliyor.
Elektrikli araç satışlarına yeni düzenleme mi geliyor?
Tüm dünyada yeni dönemin en büyük trendlerinden biri olan elektrikli otomobil ve araç satışlarıyla ilgili ilginç bir haber geldi.Hammadde çok bol olduğu için sodyum-iyon piller diğer atai pillerden çok daha ucuz olarak biliniyor. Ayrıca sıcak olmadıklarında bile daha uzun bir hizmet ömrü ve daha yüksek bir deşarj oranı sağladığını ekleyelim.
Son olarak bu piller delinme, yüksek sıcaklıklara maruz kalma ve hatta fabrika hataları gibi belirli durumlarda kontrol edilemeyen bir termal kaçak ortaya çıkarabilen lityum kullanan modellerden bile daha güvenli kabul ediliyor.
Peki siz BYD firmasının bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?