Elektrikli araçlar, piyasaya çıkmalarıyla birlikte otomobillerdeki yakıt sorununu ortadan kaldırdı. Ancak şimdi de pil sorunları baş gösteriyor. Öyle ki benzinli araçların yakıt depoladığı gibi onların da elektrikten belli bir güç depolaması gerekiyor. Dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL, (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) buna bir çözüm olarak 10 dakika şarj ile 400 kilometre gidebilen pilini tanıttı.
CATL’nin yeni büyüsü: Shenxing Ultra Şarj Pili
4 Eylül 2023’te Almanya Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA MOBILITY 2023) resmi olarak Münih’te başladı. CATL, fuarda ürünlerini ve uygulama çözümlerini sergiledi. Lityum demir fosfat malzemesi kullanan ve büyük ölçekli üretimi destekleyen dünyanın ilk 4C ultra hızlı şarj pili olan “Shenxing Ultra Şarj Pilini” görkemli bir şekilde tanıttı.
CATL, fuarda Sodyum İyon piller, M3P piller, Yoğunlaştırılmış Piller, Qilin Piller ve Shenxing Süper Hızlı Şarj Pili gibi ürünleri sergiledi. CATL, Shenxing Ultra Hızlı Şarj Pilinin malzemelerde, malzeme sistemlerinde ve sistem yapılarında sürekli bir yenileme yoluyla lityum demir fosfat malzeme sisteminin çığır açan performans sınırlarına ulaştığını belirtti.
Lityum demir fosfat pillerini yeniden tanımlayan ve Avrupalı tüketicilerin menzil endişesini büyük ölçüde hafifleten Şirket, “400 km boyunca gitmek için 10 dakika şarj” gibi çığır açan ultra hızlı şarj hızını gerçekleştirdi. Ek olarak, yapısal yenilik ve akıllı algoritmalar sayesinde Shenxing Ultra Hızlı Şarj Edilen Pil, kolaylıkla 700 kilometrenin üzerinde bir menzile ulaşıyor.
Shenxing pili, -10°C gibi düşük sıcaklıktaki ortamlarda bile 30 dakika içinde %80’e kadar şarj edilebiliyor. Geliştirilmiş elektrolitler ve yüksek güvenlikli kaplama membranları kullanarak akü güvenliği için “çifte sigorta” sağlıyor. Genel sıcaklık alanının akıllı algoritma kontrolü sayesinde en üst düzey güvenlik standartlarına ulaşıyor ve lityum demir fosfat pillerin performansını kapsamlı bir şekilde artırıyor.
Tesla, BMW, Xpeng gibi devlere de batarya hizmeti sağlayan dünyanın en büyük batarya üreticisi CATL’nin böyle bir bataryayı tanıtması elbette gelecekteki elektrikli otomobillerin nasıl olacağına göz kırpıyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Süper
Elektrikli araçlar halihazırda benzin yada dizel motorların eline su dökmez
Hadi oradan elektrikli araçlarda fosil yakıtlı araclara göre üstün yanları bulunuyor
Bu bataryaların kaç döngüsü var.bu çok önemlidir.ve fiyat.bunları yazmassanız bu haberin bir değeri yok.insanlar kıyas yapmalı
Sen nediyon gurban biz fosil yakitlilari zor buluyoruz
Araç 150kw/saat olsa bu 300Amper demek
Ortalama 120kw 200amper . 400km 5 saat yolculuk demek.
5saatX200amper=1000amper ayrıca bu değerleriçin zaman birimi 1saattir. Bir saat 60 dakika ve 1000amper 60 dakika içindir. Bunu 1/6 saatte yapacaksanız. 1000X6 = 6000amper . Siz 6000amper ne demek biliyormusunuz. Bacak kalınlığında kablo lazım bu iş için.
yüksek voltaj ile 500 volt gibi bir şarj sistemi kullanırsa düşük amperle şarj edebilir kardeş. 6000 amper çeken pilin 100 tanesini seriye bağlarsan 60 amper ile şarj olur. voltaj 5 volttan 500 volta çıkarılır.
İnşallah iyi olur
Niye yalan haber yapıyorsunuz?
Merhaba Emirhan Bey, size bu haberin yalan olduğunu düşündüren nedir? Dilerseniz CATL’ı araştırabilir, resmi sitesinden ve İngilizce’den Çince’ye kadar pek çok yabancı kaynaktan bu içeriği doğrulayabilirsiniz. Durum böyleyken sizin bu yaptığınız durduk yere bize ve yazar ekibimizin değerli bir üyesine iftira atmak değil midir?
daha cep telefonu bataryasını yapamıyorlar. üç dört senede batarya bozuluyor. 10 dakka şarj iyi. Ne kadar ömrü olduğu söylenmediğine göre sormayın gitsin.