Öğrencilerin sınavlarda kopya çekmek için her geçen gün yeni yöntemler ürettikleri biliniyor. Gelişen kopya yöntemleri arasında cep telefonları da önemli bir yere sahip. Araştırmalar da bunu doğruluyor.
University of British Columbia ve Common Sense Media tarafından yapılan araştırmaya göre öğrencilerin %35’lik bir kısmı cep telefonu kullanarak kopya çektiklerini kabul ederken %65 ise diğer öğrencilerin cep telefonları aracılığıyla kopya çektiklerini bildiğini açıkladı.
Araştırma, öğrencilerin kopya yöntemlerini de ortaya çıkarıyor. %26’lık bir kesim sınavda gereken bilgileri telefonlarına depolayıp sınavda baktıklarını açıklarken %17 ise sınav esnasında sorunun fotoğrafını çekip başka birisine gönderdiğini kabul ediyor. %20 ise sınavda doğru cevabı bulabilmek için doğrudan Google’a başvuruyor. Bir diğer popüler yöntem ise telefona kaydedilen ses kaydını sınav sırasında gizlice dinlemek.
Ailelerin de durumun farkında olduğu bir gerçek. Anne babaların sadece %3’ü çocuklarının sınavda bir telefon aracılığıyla kopya çekmediklerini düşünürken %76’lık bir kesim de çocuklarının okuduğu okulda cep telefonu aracılığıyla kopya çekildiğine inandıklarını açıklıyor.
Araştırmanın belki de ortaya koyduğu en ilginç bulgu ise öğrencilerin %25’inin sınav sırasında telefondaki notlara bakmayı, sonuçları internetten aramayı ve arkadaşlarına cevapları mesaj atmayı kopya çekmek olarak görmüyor olması.
:: Sınavda cep telefonunuzdan kopya çektiniz mi?
Sınavda cep telefonunuzdan kopya çektiniz mi? Evet, hatta sınav esnasında Google amca da çok işime yarıyor.
Tabiki evet
lisede ben de kopya çektim telefondan çalışma kağıdının fotoğrafını çekip sınavda zoom yaparak okurdum. bi de hesap makinası ile işlem yapılması gereken bi derste hoca telefona izin vermişti buletooth reyiz sağolsun arkadaşla fikir alışverişinde bulunmuştuk sınav esnasında 🙂
Öyle bir duruma getirilmişki insanlar, Artık hak hukuk, mücadele hiçbişey kalmamış. Pişkinlik hat safhada.
Iste bu yüzden tr de telefon yasak. “almanyanin müncheninde” telefon yasak degil, tuvalete gitmekte degil. Eee gelde cekme.