CES’teki en iyi ulaşım teknolojileri
Mercedes-Benz Hyperscreen
Mercedes tarafından, elektrikli otomobil modelleri için geliştirilen bu yeni ön konsol, yol bilgisayarı ya da eğlence sistemi içermekten çok daha fazlasını yapıyor.
Mercedes-Benz AG yöneticisi Sajjad Khan tarafından bir lansmanla tanıtılan Hyperscreen ile akıllı otomobil çağı için de önemli bir adım atılmış olabilir. Tam anlamıyla ön konsoldan daha fazla alanı kaplayan bu dijital panel, 56 inçlik ve tamamen dokunmatik OLED bir ekrandan oluşuyor.
Panasonic Automotive AI-enhanced AR HUD
Araç bilgileri, nesneler, yaya algılama ve haritalama gibi konularda rehberlik etmesi üzerine tasarlanan AR HUD, hem yakın hem de uzak alan için Panasonic’in SPYDR kokpit alan denetleyicisine ait AI teknolojisini kullanıyor.
Teknik özellikleri arasında göz işleme teknolojisi, gelişmiş optikler ve AI navigasyon doğruluğu bulunan Panasonic AR HUD, gerçek zamanlı durumsal farkındalık ve üç boyutlu görüntüleme de sunuyor.
Volvo Penta Destekli Yerleştirme Sistemi
İki yıl önce, Volvo Penta (Volvo’nun denizcilik kolu) insan hatasını denklemden çıkarmaya çalışan bir kendi kendine yanaşma sistemini tanıttı.
Volvo Penta Destekli Yerleştirme sistemi, temelde birçok yüksek kaliteli arabadaki yardımlı park özelliği ile aynı. GPS ve diğer yerleşik sensörleri kullanarak, yatınızı en dar noktalara bile kaydırmak için anında ayarlamalar yapabilmenize olanak sağlıyor.
Sony Airpeak AI Drone
Corby, Xioami ve Piranha gibi birçok marka son kullanıcı için drone üretiyor. DJI ve Skydio gibi firmalar ise ağırlıklı olarak profesyonel kullanım için tercih ediliyor. Yüksek hassasiyetli konum tespiti, haritalama ve faydalı yük taşıma kapasitesi gibi birçok etken profesyonel kullanım için tercih listesinde yer alıyor.
Alpha serisi aynasız kameralar ile birçok kullanıcının beğenisini kazanan Sony, geliştirdiği drone ile birlikte kullanım deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Şirketin ilk drone modeli olan Airpeak, yüksek stabilite kabiliyeti ve kompakt tasarımıyla dikkat çekiyor.