Sohbet botu ChatGPT entegrasyonu aldıktan sonra dikkatleri üzerine toplayan Microsoft’un arama motoru Bing, Google’ın tahtını sallayacak gibi görünüyor. Microsoft tarafından paylaşılan son verilere göre, ChatGPT destekli Bing kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti.
Google vs Bing: ChatGPT desteği, 100 milyon kullanıcı kazandırdı
Microsoft’un arama motoru Bing, yapay zeka desteğinin yayınlanmasından sadece bir ay sonra günlük 100 milyondan fazla aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Blog gönderisinde detayları paylaşan şirket, daha fazla günlük arama yapılmasıyla arama motoru etkileşiminin arttığına dikkat çekti.
Şirketin Bing için yayınladığı ChatGPT desteği, beta süreci başladığından bu yana bir milyondan fazla kullanıcının ilgisini çekti. Microsoft ayrıca bir ay gibi kısa bir sürede 45 milyon sohbet gerçekleştirildiğinin altını çizdi.
Açıklamaya göre, yapay zeka destekli Bing’i kullanan kişilerin üçte biri arama motorunu ilk kez kullandı. Ancak Bing’in yeni sohbet özelliğinin, şimdiden güvenlik sorunlarına yol açtığını belirtmek gerekiyor. Bazı kullanıcıların sorularına “mantıksız” yanıtlar veren ChatGPT, kullanıcıların Bing’e olan güvenin kırılmasına yol açtı.
Buna ek olarak Microsoft, insanların sohbet botuyla konuşabileceği süre konusunda bazı sınırlamalara sahip. Şirket, ChatGPT destekli Bing için sohbet sınırını 100 arama olarak belirledi. Yani oturum başına 6 arama ve günlük olarak ise maksimum 100 arama yapılabiliyor.
Microsoft CEO’su Satya Nadella, yapay zeka destekli Bing’i Google’ın arama hakimiyetine karşı tehdit yaratacağını söyledi. Google’ın da kendi yapay zeka teknolojisini (Bard) arama motoruna dahil etmeyi planladığını hatırlatmak gerekiyor.
Siz Bing ve Google yarışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
Google arama motoru sonuçları 6. Sayfadan sonra kendi kendine filtre yapıyor. Zaten ilk 6 sayfada da çok tutarsız sonuçlar geliyor. 3 milyon sonuçtan sadece 300 ünü görme hakkmızın olması çok üzücü. Google bunun nedenini ekonomik olarak açıklıyor. Yarım sent arama başına maliyet olarak hesaplanıyormuş. Durum böyle ise haklılar. Bu kısıtlama ülkemize özel değildir umarım.
Google son zamanlarda aşırı spam sonuç veriyor, başka arayışlar içindeyken Bing bombayı patlattı. Aramanıza ilişkin detaylar haricinde verdiği adresi tıklamadan nereye bakmanız gerektiğine kadar söylüyor. Benim için teknoloji henüz şimdi gelişmeye başlıyor. Yeni çağa hazır olun.