Son zamanların en popüler yapay zeka modelleri arasında yer alan ChatGPT, ne yazık ki zor günler geçiriyor. Teknoloji devi OpenAI tarafından geliştirilen modeli nelerin beklediği, herkesçe merak ediliyor. İşte detaylar
ChatGPT, dibe vurdukça vurdu!
ChatGPT, Kasım 2022’de gerçekleştirilen lansmanının ardından kısa sürede birçok kullanıcının ilgisini çekmiş, aylık trafiğiyle rekor üstüne rekor kırmıştı. Fakat modelin resmi websitesine yapılan kullanıcı ziyareti grafiği, son üç aydır ciddi bir düşüşle karşı karşıya.
Ağustos ayında açıklanan verilere göre yüzde 3,2 oranında bir kullanıcı kaybı yaşayan model, önceki iki ay boyunca yaklaşık yüzde onluk bir düşüş kaydetmişti. Bu olumsuz tablo, her ne kadar iç açıcı olmasa da bir çıkış yolu olabilir.
ChatGPT ile ilgili son beklentiler okulların açılmasının ardından trafik kayıplarının telafi edilebileceğine işaret ediyor. Özelikle ABD gibi ülkelerin eğitim sisteminde yapay zeka modellerinin daha geniş bir yer edinmiş olması, bu beklentileri destekliyor olabilir.
Bu düşüşleri değerlendiren uzmanlar, söz konusu olumsuz tablonun kısa vadeli bir trendden ibaret olabileceğini belirtmekle beraber grafiğin yakın zamanda tekrar toparlanabileceğini ifade ettiler. Lansmanının ardından kısa bir süre içerisinde 100 milyon kullanıcıya ulaşmayı başaran bir şirketten bahsettiğimize göre bunun son derece olası olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.
Peki, sizler bu durumla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce ChatGPT, kaybettiği kullanıcılarını kısa sürede yeniden kazanabilecek mi? Okullarının açılıyor olması, bu tarafta bir etkiye sebep olabilir mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.
ChatGPT’den sonra artik google ile hic isim kalmadi diyebilirim. Nasil soru sormasini anlayinca vazgecilmez bir arac.
Yok öyle bir dünya halüsinasyon sorunu var verdiği bilgilere güvenemezsinn
Oklullar açılınca toparlar
İlk baştaki hype’ını kaybetmesi doğal, ancak birçok şirket çalışanı halen aktif bir şekilde kullanıyor. Buradan kolay kolay düşmeyecektir.
Bazı işler için google’in yerine kullandığım oluyor, bilgi edinme, bilgi karşılaştırma gibi. Bir kereye mahsus da bir aylik plus alıp bazı işlerimi çözmek de istiyorum açıkçası. Ama herkes icin her zaman o pik yapan popülaritede tabi ki olmaz. Uygulaması yerine google Chrome yer imini masaüstüne ekledim mobilde, oradan kullanıyorum bu arada, uygulamasını kurmadan hızlıca kullanmak isteyenler için.
Ücretli olması aşırı saçma. İnsanların bilgiye ulaşması tamamen ücretsiz olmalı.
ordaki çalışanların ücretlerinide sen verirsin o zaman
İnanılmaz maliyetler var. Asıl senin bu yazdığın saçma.
nedeni apaçık belli eskisi gibi akıllı değil bu net görülüyor, ücretli sürümünü anlarım ama ücretsiz olan yapay zekayı da resmen bilerek aptallaştırdılar