OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT adlı sohbet robotu, kısa süre içinde birçok alanda hizmet vermeye başladı ve popüler oldu. Öyle ki sohbet robotunun birçok alandaki işlevi, insanların mesleklerini elinden alması için korkutuyor. Fakat daha önemli bir nokta Gmail yaratıcısı Paul Buccheit tarafından ortaya atıldı. Buccheit’e göre ChatGPT, Google arama motorunu saf dışı bırakabilir. Peki, bu nasıl olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
ChatGPT, Google arama motorunu tahtından edecek
ChatGPT, yaratıldıktan kısa süre sonra dünyanın her yerinden kullanıcı kazanarak büyük kitlelere ulaştı. Sohbet robotu, özgün bir dille farklı alanlarda metinler hazırlarken birçok kişinin de mesleği bu noktada tehlikeye girdi. Fakat Gmail yaratıcısı Paul Buccheit, bunun dışında Google için de tehlike çanlarının çaldığını açıkladı.
Buccheit, ChatGPT ‘ye yüklenen bilgi birikimleri sayesinde birçok farklı alanda metin hazırlamasının Google ‘ın sunduğu yüzlerce sitenin önüne geçeceğine inanıyor. Fakat bunun kısa süre içerisinde değil de bir ya da iki yıl sonra yani kendini daha çok geliştirdikten sonra yapacağına inanıyor.
Öte yandan Google, yapay zeka alanındaki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Öyle ki şirketin kısa süre içinde ChatGPT tarzı bir yapay zeka aracı tasarlaması bile OpenAI’ın önüne geçmek için yetersiz kalabilir. Çünkü şu anda bile ChatGPT’nin birçok alanda özgün içerikler sunması, Google’da yer alan birçok bot metni geriye atıyor.
Google dışında Çinli sosyal medya platformu Baidu da bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Baidu, kısa süre önce yaptığı bir açıklamayla en geç Mart ayında Çin usulu bir ChatGPT çıkacağını açıklamıştı. Microsoft ise ChatGPT’nin gelişimi için yaklaşık olarak 10 milyar dolar yatırım yaptığını duyurdu.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ChatGPT, dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google ‘ı tahtından edecek mi? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
Yani google amcaya sor olayı bitecek mi. Yazık olur. Google ın bir ismi tanınmışlığı var aslında onlarda geç kalmadan bu alana girerlerse rekabet ederler bence. Bu yapay zeka her şeyi ele geçirmeye başladı sonu nereye varacak.
O sırada Google: görecekler beni şu openai’yı alıyım da chatgpt yi Google aramaya entegre ediyim
O fırsat kaçtı microsoft alacak
Saçma bir benzetme olmuş. İkisi farklı amaçlara hizmet ederken karşılaştırma yapılması oldukça saçma.
Temel de google, interneti devamlı olarak dolaşarak, web sitelerini kaydediyor ve kullanıcılara “güncel” sonuçları gösteriyor. AI ise, bu bilgileri öğrenip soru cevap şeklinde kullanıcıya bilgi veriyor. Çok alakasız iki farklı durumun birbirini bitirmesi zor.
Google’da aradığın içeriği tam olarak bulabiliyor musun? Chatgpt ile aradığın içeriği daha hızlı ve en alakalı olarak bulabileceksin. Google’ın aksine sadece kaydetmekle kalmayacak arama sorgumuza göre analiz yapıp daha net sonuçları listeleyecek. Tabi chatgpt arama motoru olarak kullanıma açılırsa.
hahaha çok komik….
Google de satın alır şirketi olur biter 🙂
Microsoft’dan mı satın alacak 🙂
Hadi inşallah.
😜😁🤣😂😅😂😂😂😂😂😂
Her sayfada alt kısımda etiketler var. Ama bu etiketker koyu modda hatalı görünüyor.
Ve bunu dizeltmek çok da zor bir şey değil lütfen düzeltin.
Bu kadar kısa bir yazı basit bir görselle sunulmuş bir içerik. Bu tarz yazıların ve gorsellerin chat gpt için önemli sayılmayacak kadar kolay hazırlandığını düşünürsek gerçek derinlikli yazılar yazan araştırmacı öğretim görevlileri dışında edıtörlerin çoğu işsiz kalacak demektir.
Ben bu nedenle google aramalarımı %90 azalttım diyebilirim.
İlk kullandığım an bu yorumu yapmıştım. Ben satın alır diye beklerken Microsoft hızlı davrandı. Teknoloji böyle bir şey. Güncel kalıp, geleceğe yatırım yapman lazım. Yahoo da zamanında en iyisi idi. Garajdan çıkan Google tarafından tarihe gömüldü. Örnek çok. Gidene üzülmeyin çünkü daha iyisi geliyor ki gidiyor.
ChatGPT de paralı olacak. Su anda beta da olduğu için bedava. Zaten şimdi de çok yoğun.
Bunlar şeytan işi. Google hayatta kalmak için ne yapacak göreceğiz. Belki gizli silahı var. ChatGPT eline bile su dökemeye bilir. Belki de nokia gibi olabilir. Zaman gösterecek.
Çıksın, görelim ona göre yorum yapalım. Bilmediğimiz, deneğimlemediğimiz uygulamaya ne diyebiliriz ki…