ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekaya dayalı bir sohbet robot. Özellikle son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan ve kullanılan bu sohbet robotu, öğrencilerin de işine yarıyor. ChatGPT ile ödev yapmak öğrenciler arasında oldukça popüler. Peki, ChatGPT ile ödev nasıl yapılır? İşte detaylar!

ChatGPT ile nasıl ödev yapılır?

Yapay zekanın yaygınlaşmaya başlaması beraberinde pek çok kolaylık da getiriyor. Bu kolaylıklardan biri de öğrenciler için oldu. Son dönemlerin gündemden düşmeyen ismi ChatGPT, özellikle öğrencilerin en büyük yardımcısı olarak görülüyor.

ChatGPT ile ödev nasıl yapılır

Sohbet robotunun öğrenciler tarafından sevilmesinin en büyük nedeni ödevlerini yaptırmak için kullanmaları oluyor. Okullarda verilen ödevleri bu sohbet robotu sayesinde yapan öğrencilerle birlikte bir ChatGPT furyası başladı. Peki, ChatGPT ile ödev nasıl yapılır?

Artık meclise de geliyor: TBMM’de ChatGPT önergesi!

Artık meclise de geliyor: TBMM’de ChatGPT önergesi!

Bu hafta TBMM'de ilk kez ChatGPT tarafından hazırlanmış bir soru önergesi paylaşılacak! İşte konuyla ilgili detaylar...
  • ChatGPT’yi açın

Ödev yapmak için ChatGPT’yi kullanmak istiyorsanız öncelikle “chat.openai.com” adresine girmeniz gerekiyor. Eğer siteye üye değilseniz e-posta aracılığıyla kayıt olabilirsiniz.

ChatGPT ile ödev nasıl yapılır
  • Ödev açıklaması girin

Daha sonrasında yapmanız gereken şey ödevinizle ilgili istediklerinizi ChatGPT’ye iletmek olacak. İlettiğiniz istek doğrultusunda model, isteklerinizi işleyecek ve cevapları sizler için oluşturacak. Ödevinizin daha doğru bir formatta olması için de gerekli olan detaylar yapay zekaya ayrıntılı bir şekilde belirtmeniz gerekiyor.

Örneğin, “Mitokondri nedir?” yazdığınız zaman yanına “daha uzun anlatır mısın?” veya “daha detaylı” gibi gerekli komutları girmeniz gerekiyor. Bu sayede elde edeceğiniz bilgi de daha fazla olacak. Kısacası daha net bir bilgi istiyorsanız bazı sınırlamalar sunmanız gerekiyor.

ChatGPT ile ödev nasıl yapılır
  • Cevapları doğrulayın

ChatGPT, bazen yanıltıcı ve hatalı cevaplar veriyor. Bunun için de cevapları kontrol etmek ve düzeltmek önemli. Bu noktada sizin yapacağınız şey ise modeli modelin hatalı cevaplarını filtrelemek olmalı. Böylece performansın daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

OpenAI, ChatGPT modelini araştırma ve geliştirme amacıyla oluşturdu. Bundan dolayı model, insanlarla doğal dilde etkileşime geçmek ve metin tabanlı uygulamalar geliştirmek için kullanılabilir. Burada en önemli nokta ChatGPT’nin belirli bir eğitim sürecinden geçme durumu oluyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!