Günümüz dünyasında kullanıcıların günlük ulaşım ihtiyaçlarını kişisel otomobillerden yana kullanmaları, insan nüfusuna eşit sayıda otomobilin varlığına, dolayısıyla sonu bitmek bilmeyen trafiklerin oluşumuna zemin hazırlıyordu.

Özellikle, İstanbul, Londra, Tokyo, Pekin vb. metropol olarak nitelendirilen şehirlerde kullanıcıların karşılaştıkları en büyük sorun olarak nitelenen trafiğe, şimdiki süreçte çözüm bulunmuş durumda.

16-05/25/land-airbus-feat-720x405-c.jpg

Çinliler Trafik Sorununu Çözüyor

Daha önceki sürümlerinde, demiryolu, alternatif kara yolu vb. çözümlerle önüne geçilmeye çalışılan trafik sorunu, deyimi yerindeyse daha önce hiç görülmemiş bir yolla çözümlenmeye çalışılacak.

Hyperloop adındaki elektrikli enerjisiyle çalışan toplu taşıma aracı, trafikteki otomobillerin içerisindeki yolcuları gidecekleri yerlere ulaştırmaya odaklanıyor.

Hyperloop, otomobillerin sahip oldukları kapasiteler değerlendirildiğinde toplamda 1400 yolcuyu aynı anda taşıma kapasitesine sahip olacak.

Saatte yaklaşık 64 km/s hızla hareket eden Hyperloop, ayrıca sahip olduğu elektrik enerjisi ile çevreye mevcut otobüs sürümlerine oranla çok daha az zarar veriyor.

#video_12015#

2010 yılında Pekin merkezli olarak başlatılan projenin sona geldiğini ifade eden proje baş mühendisi Sing Youzhou, söz konusu aracın yılda 800 ton karbon emisyonu, yakıt tüketimi tasarrufu sağlayacağını dile getirdi.

Orijinal tasarımı 1969 yılında New York merkezli olarak çalışmalarını sürdüren Lester Walker, Craig Hodgetts’a ait olan araç, önümüzdeki hafta sonunda Beijing’de gerçekleştirilecek olan 19.High-Tech Expo’da test aşamasında olarak kullanılacak.

16-05/25/land-airbus_004-720x405-c.jpg

Cihazların Ağustos ayında itibaren Çin merkezli kullanıcılara hizmet vereceği Digital Trends’deki haberde yer aldı.

:: Çin’in yeni aracının trafik sorununa kökten bir çözüm getirebileceğini düşünüyor musunuz?