Son yıllarda enerji kaynakları ile ilgili sorun giderek büyüyor. Elektrik üretiminde yararlanılan kaynaklar da haliyle kısıtlanmaya başlıyor. Hal böyle olunca konuyla ilgilenen büyük şirketler ve ülkeler, yeni kaynaklar yaratmak için arayış içine giriyorlar. Bu arayışın sonucu olarak Çin’de ilginç bir kaynak yaratıldı.
ABD’den elektrikli otomobil girişimi: “Kamuya Açık Kablosuz Şarj Sistemi”
ABD, yolda seyir halindeyken elektrikli otomobilleri şarj edecek bir sistem deniyor. Kablosuz şarj sistemi 2023'de yollarda olacak.Biyokütle RNG kojenerasyon projesi, inek gübresi ve samandan elektrik üretiyor
Elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için yeni çıkış kapıları arayan Çin, bu konuda ilginç bir girişim ile gündeme geldi. China Energy Construction tarafından inşa edilen Anhui Wuhe Modern Energy RNG kojenerasyon projesi, elektrik üretiminde ham madde olarak inek gübresi ve saman kullanıyor.
Ülkenin en büyük tek biyokütle RNG kojenerasyon projesi olma özelliğini taşıyan yapı, önemli bir elektrik kaynağı olma yolunda ilerliyor. Öyle ki şirket yetkililerine göre projenin toplam kapasitesi 9 megawatt gücünde. Projede her şeyin yolunda gitmesi halinde daha da büyümesi amaçlanıyor.
Çin elektrik konseyi, projeden oldukça umutlu. Zira proje, Çin’in yüksek teknoloji ve ekipman imalat sanayileri için elektrik üretecek. Öyle ki ülkede kömürle çalışan elektrik, Çin’in mevcut kaynaklardan en önemlisi konumunda.
Çin, enerji üretiminde yeşil ve düşük karbonlu kalkınma eğilimi ön plana çıkmaya başladı. Öyle ki tam çaplı şebeke bağlantılı güneş enerjisi üretimi son bir yılda yüzde 25’lik bir artışa sahne oldu. Ek olarak rüzgar enerjisinden elde edilen enerjide de yüzde 40’lık bir artış söz konusu.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.