İnternet ve sosyal medyanın özgür kullanımı konusunda karnesi pek parlak olmayan Çin, öğrencilere çipli takip sistemini uygulamaya başladı.

Çocukları okullara yapay zeka yerleştirecek!

Çocukları okullara yapay zeka yerleştirecek!

Hollanda'da başlayan pilot uygulama ile birlikte okullara yerleştirme yapay zeka ile yapılacağı açıklandı. Başlatılan pilot uygulama hakkında ise KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Sinem Cantürk önemli açıklamalarda bulundu!

Çin’den öğrencilere çipli takip uygulaması!

Ülkenin güneybatısında bulunan Guizhou şehri ve Guangxi Zhuang bölgesinde bulunan 10’dan fazla okulun çipli yeni sisteme geçtiği ifade edildi. Öğrencilerin okul devamlılığını artırmak ve güvenliği daha iyi bir seviyeye getirmek için akıllı üniformalar kullanılıyor.

Üniformaların içerisinde bulunan iki adet çip sayesinde okula giriş ve çıkış yapan öğrenciler, aileler ile öğretmenler tarafından takip edilebiliyor. Öğrencilerin kişisel güvenliğini sağlamak ve okula izinsiz girişlerin önüne geçmek isteyen yetkililer bu sistemin başarılı olduğunu ifade ediyor. Mağazalardaki hırsızlık olaylarını önlemek için kullanılan alarm sisteminin benzeri, okula izinsiz giriş tespit ettiğinde sesli alarm vererek görevlileri uyarıyor.

öğrencilere çipli takip

Üniformalarını değiştirerek sistemi kandırmayı deneyen öğrencileri ise kötü bir sürpriz bekliyor. Öğrencilerin yüzleri bilgisayarlara tanıtılarak akıllı üniformaların sadece ilgili öğrenciyle birlikte kullanımı sağlanıyor. Okul girişlerindeki yüz tanıma sistemi, öğrencinin çipli üniforması ve yüzünü eşleştirerek sistemin suistimal edilmesine engel oluyor.

Çiplerde kullanılan teknoloji uzun süreli kullanıma da olanak veriyor. 500 yıkama ve 150 santigrat derece sıcaklığa dayanabilen çipler bu yönüyle de dikkat çekiyor.

Okul müdürü Lin Zongwu, bu sistemin 2016 yılından beri kullanıldığını ve öğrenci devamlılığına katkı yaptığını ifade etti. Öğrencilerin okul saatleri dışında da teknik olarak takip edilebildiği bu sistemin sadece belirtilen amaçlarla mı kullanıldığı ise bilinmiyor.