Clubhouse, profilinizi yabancı gözlerden koruyacak

0

COVID-19 salgınının başlarında tüm ülkelerin tam kapanmaya geçmesiyle birlikte insanların yoğun ilgisine maruz kalan Clubhouse, eski popülaritesi artık kalmasa da hala hatırı sayılır bir kitle tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Birinci ayını dolduran Rusya – Ukrayna savaşında, Meta’ya bağlı sosyal medya platformu Facebook, Ukrayna’da yaşayan kullanıcıların çevrim içi güvenliğini sağlamak için “Profil Kilitleme” özelliğini ülkede aktif etmişti. Tüm şirketler savaştan etkilenenlere yardımcı olmak için yoğun bir çalışma yürütürken, bir hamle de Clubhouse’tan geldi.

Bu arada Twitter Clubhouse rekabeti kızışıyor: Spaces kayıtlarına düzenleme

Clubhouse, Korumalı Profil özelliğini kullanıma açtı

Clubhouse blog paylaşımında, Ukrayna’da yaşanan savaştan bahsederek “Bu süre zarfında dünyanın dört bir yanındaki insanların bağlantı kurabileceği bir buluşma yeri haline geldiğimiz için minnettarız. Ancak savaş ve karışıklık zamanlarında, paylaştıklarınıza ve çevrim içi varlığınıza daha fazla dikkat etmeniz gerektiğini biliyoruz” dedi.

clubhouse korumalı profil
Clubhouse, Korumalı Profil (Protected Profil) devrini resmen başlattı.

Bu bağlamda geliştirilen Korumalı Profil özelliği sayesinde biri sizi takip etmeye çalıştığında, onayınız gerekecek. Profilinizdeki odaları, kulüpleri ve sohbet tekrarlarını yalnızca takipçileriniz görebilecek. Buna ek olarak Clubhouse, Korumalı Profil özelliğini aktif ettiğinizde tanımadığınız kişilere hesabınızı önermeyecek.

Korumalı Profil özelliğini aktif etmek için:

  • Clubhouse uygulamasını açın ve profilinize girin.
  • Sağ üst köşedeki Ayarlar (Settings) simgesine dokunun.
  • Languages (Dil) kısmının altındaki Protected Profile (Korumalı Profil) özelliğini aktif edin.

Korumayı kaldırmak istediğinizde Protected Profile seçeneğini devre dışı bırakmanız yeterli. Clubhouse tarafından profilinize uygulanan kısıtlamalar kaldırılacak, biri sizi takip etmeye çalıştığında onayınız gerekmeyecek ve hesabınız eskiden olduğu gibi tanımadığınız kişilere önerilmeye devam edecektir.

Bu arada Savaşın çip krizi boyutu: ABD’den Çin’e rest!

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version