Zaman zaman gündeme gelen dijital saldırılar, insanların ve şirketlerin planlarını bozuyor. Bu gibi durumlarda oldukça etkili olduğu söylenen çok faktörlü kimlik doğrulama, Microsoft’un verilerine göre yüzde 99.9 oranında hack işlemlerini durduruyor.
Çok faktörlü kimlik doğrulama sistemi son derece etkili
Microsoft, çok faktörlü kimlik doğrulama sistemini etkinleştiren kullanıcıların otomatik saldırılardan neredeyse tamamen korunacağını açıkladı. Bu öneri, yalnızca Microsoft hesapları için değil başka bir internet sitesindeki veya çevrimiçi hizmetteki herhangi bir profil için de geçerli.
Yazılım firması, ilgili husus hakkında şunları söyledi: “Bir servis sağlayıcı çok faktörlü kimlik doğrulamayı destekliyorsa onu düzenli bir şekilde kullanmanızı öneririz.”
Microsoft’un Kimlik Güvenliği ve Koruması bölümünde kıdemli bir yönetici olan Alex Weinert ise artık şifrelerin önemli olmadığını belirterek bir açıklama yaptı:
“Çok uzun şifreler kullanmak veya daha önce ele geçirilen bir hesaptaki şifreyi kullanmak gibi eski öneriler artık işe yaramıyor. Bilgisayar korsanları, sızdırılmış kimlik bilgilerinin veya basit şifrelerin engellenmesine rağmen Microsoft hesaplarını tehdit etmeye devam etti.”
“Şifreler ve onların zorluğu, artık gerçekten önemli değil. Hackerlar, günümüzde kullanıcıların kimlik bilgilerini almak için farklı yöntemler kullanıyor ve çoğu durumda parola önemli değil.”
“Çok faktörlü bir kimlik doğrulama çözümünün sağlanması; bilgisayar korsanlarının, bir kullanıcının mevcut şifresinin bir kopyasına sahip olsa bile, yetkisiz oturum açma denemelerinin neredeyse hepsini engeller.”
Son olarak Google da bu senenin mayıs ayında aynı fikirleri sahaya sürmüştü ve hesaplarında ilgili koruma yöntemini kullanmaya başlamıştı.
Siz iki faktörlü kimlik doğrulama altyapısını mı kullanıyorsunuz yoksa çok faktörlü kimlik doğrulama korumasını mı?
Telegram messenger dada var çok kullanışlı ve güvenli bir önlem harika yapmışlar..