Son dönemde tüm dünyada elektrikli otomobil devrimi yaşanıyor. Birçok büyük şirket, bu alanda önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Ülkeler de bu değişime zemin hazırlamak için çalışmalarını hızlandırdı. Bu gelişmelere Türkiye’de ayak uydurmaya devam ediyor.
1.500’den fazla yüksek hızlı şarj istasyonu
Elektrikli otomobil dünyasına Türkiye’den de ilgi her geçen gün artıyor. Yerli üretimlerin yanı sıra ülke için de şarj istasyonları ve pil üretimleri için önemli bütçeler ayrılıyor. Bunlardan bir yenisini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.
Yerli otomobilimiz Togg başta olmak üzere elektrikli otomobil üretimi ve kullanımındaki gelişmeleri dikkate alarak yeni adımlar atıyoruz. 81 ilimizin tamamında 1.500’den fazla yüksek hızlı şarj istasyonu kurulmasına yönelik çalışmalara 300 milyon liralık bir destek sağlıyoruz.
Türkiye’de elektrikli otomobil dünyası ile ilgili çeşitli yatırımlar devam ediyor. Bir yandan yerli otomobil girişimlerinin sayısı artarken diğer yandan bu alanda kullanılacak şarj istasyonu ve bataryalar için de dev bütçeler ayrılmış durumda.
Cumhurbaşkanı’nın açıklaması, geçtiğimiz hafta açıklanan Bayburt’taki şarj istasyonu reaktörü üretim tesisini işaret ediyor gibi görünüyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Bayburt Valiliği, şehirde 300 milyon liralık bütçeye sahip bir yatırımla şarj istasyonu reaktörü üretim tesisi kurulacağını açıklamıştı.
Türkiye’de elektrikli otomobil girişimi de hız kazandı. Ülkeye girmesi beklenen elektrikli otomobil sayısı armaya başlarken yer üretimler de hız kazanıyor. Togg, üretim hattını hızlandırdı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bursa’da bulunan Pilotcar girişimi, yerli bir mini elektrikli kamyonet olan P-1000’in üretimlerine başladığını duyurmuştu.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.
Şarj istasyonu tamam da en ucuz elektrikli arabanın fiyatı 622 bin TL. Yani asgari ücretin tam 146 katı. Kim nasıl alacak bu araçları? Bu kadar yüksek vergilerle hayal bunlar artık.
Pardon da mazota benzinle çalışan arabalar sanki 20 bin liraymış gibi söylüyorsunuz
egea easy 1.4 fire en boş paketi nisan ayı itibariyle 300 bin lira egea nın en dolu paketi lounge 1,6 multijet dizel aracı 540 bin lira. Fiat tan bahsediyoruz avrupa veya japon markalı araçların liste fiyatlarından hiç bahsetmedim bile.bu fiyatlar karşısında 622 bin lira bence makul. çıksın millet kuyruğa girecek. belkide bir iki yıl sıraya girecekler kesin.
300 milyon TL destek veriliyor ama arabanın fiyatı 1,2 milyon kim alacak o arabayı birde yine bir rand daha dogdu
Hemen aracin fiyatı sukadar bu kadar diyosunuz haklısınız eyvallah ama bu proje gelecekte olacaklarin şuuruyla hareket edilerek yapiliyor yani petrolun 20 yıl sonra ne olacagi tahminlere gore belli simdiden buralarda arge calismalari yapilmamasi ahmaklik olurdu zaten umarim gelecekte arac fiyatlari bi hayli ucuzlar
Yahu arac fiyatlari ucmuş ben daha 10 yasinda eski bir ikinci el arac bile alamiyorken en ucuzu 1 milyom liraya yakin olan elektrikli otomobili nasil alayim. Ben artik hayalini bile kurmuyorum araba sahibi olmanin.