Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği “dünya beşten büyüktür” sözlerini teknoloji dünyasına uyarlanmış şekilde dile getirerek “dünya GAFAM’dan büyüktür” dedi.
Bu açıklama sonrasında ilk akla gelen soru GAFAM nedir? oldu. Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft’u kast eden Ali Taha Koç, bu teknoloji devlerinin muadillerinin Türkiye’de geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘teyit’ uygulaması geliyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyada asılsız haberlerin doğruluğunun vatandaş tarafından sorgulanabileceği 'Doğru Mu' uygulamasının yayınlanacağını duyurdu.Cumhurbaşkanlığı milli Google, Apple ve Facebook hedefliyor
Sputnik tarafından paylaşılan habere göre, TRT Akademi dergisine konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, teknoloji devi şirketlerin muadillerinin yapılması hedefi konusunda şunları söyledi;
“Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman diyor ya, ‘Dünya beşten büyüktür’diye, ben de dijital anlamda onun bir benzerini söylüyorum: Dünya GAFAM’dan büyüktür. GAFAM, yani Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft.
Google, bizim bütün arama sistemlerimizi biliyor. Apple hem bilgisayarımızı hem telefonumuzu biliyor. Biyometrik verilerimizin dışında parmak izlerimizi de aldı. Facebook, kimi sevip sevmediğimizi ne yiyip ne içtiğimizi bile biliyor.
Amazon, nasıl alışveriş yaptığımızı, hangi filmleri izlediğimizi neyi sevip sevmediğimizi biliyor. Microsoft, kullandığımız bütün işletim sistemlerimizin bilgisine sahip.”
Koç sözlerine “Bu şirketler bu kadar büyük bir veriye sahip durumdayken sizin özgürlük ve demokrasiden bahsetmeniz biraz zor. Çünkü bu beş firma sizinle alakalı birçok devletin bildiği bilgiden daha fazlasını biliyor. Eğer bu firmalar ellerindeki bütün verileri birbirleriyle paylaşsalar halimiz harap olur. Bu anlamda bakıldığında veri güvenliği bizim sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve önceliklidir” şeklinde devam etti.
Adam gayet doğru konuşuyor fakat pazarlamaya gelince GAFAM diyince insana bir gülme geliyor. O ciddiyet kayboluyor.
Anlatamazsın bunlara. Avrupa, amerikan tatlı geliyor. Alışmışlar
kesinlikle güven vermiyor.
Gafaları almazki, istemezük derler
GAFAM ın parası türkiyeden fazla ne büyüktür
He he. Neydi bi ara milli arama motoru diye milyonları ödediğiniz sahtekarlar nerede? Pardus un güvenliği halen sağlanamıyorken böyle çıkışlar yapmak aklıma sadece “ağzı olan konuşuyor” cümlesi geliyor.
Size güveneceğime gafama güvenirim.
Şöyle şimdi bir çok yazılımcı arkadaşa vergi incelemesi başlamış kat kat ceza yiyip kapı kapı muhasebeci geziyor. Drekt vergi alsalar sorun yok. Amaaan ya boşverin dünya kafamdan büyük. Yakında o malum market zincirinde kasiyer olarak işe başlayacam
Gafalari güzel
Buda Recep abisi gibi anca konuşur icraat sıfır.
Söylediklerinde bir tane bile yanlış yokki. Tepki verenler neye tepki veriyor anlamadım
Kaba bir hesap ile sadece binde 1 pazar payı bile yıllık 1 milyar dolar döviz girdisi demek. Dünyanın en büyük 100 internet girişimi arasında abd ve çin dışında doğru dürüst şirket yok. Bu sorun tüm gelişmiş ülkelerin sorunu.
Gafam heç kaale almadı 🙂
GAFAMA SIKAR GİDERİM!
Gafanız baya güzel anlaşılan.
app storedan indirin google playdan alın yazıyor görsellerde sertan resimlerine sertan güçlü yazmaları bu sayfadaki reklamlar içinmiş tıklayınca i telefon geliyor altta ki yazıda reklamlar ağalıklı resimde sertan güçlü yazıyor açınca sertanın ve hırsız sertan güçlünün resimleri karışık gene reklamlar temsilcileri uyuyormu alttaki küçük yazılara dikkat edin google yazmış
bir senedir sertan sen benim olmayanm şarkısına ve şarkıdaki resimlerine sertan güçlü buşarkının hırsızı onun adını yazmayın diye şikayet ediyoruz veri sorumlusunun KVKK dan haberi yoksa başka yerde çalışsın