Dell, Ultrabook pazarına biraz geç girdi fakat XPS adlı modeliyle etkili girdi diyebiliriz. Yakın zamanda üçüncü nesil Core işlemciler ile güncellenecek olan yeni ve ekran ölçülerinin ekleneceği XPS ailesinin 13 inçlik modelini test merkezimizde ağırladık.

Ele yumusaklık hissi veren ve kayganlığı engelleyen kaplama ve Gorilla Glass ekran kaplamasıyla dikkat çeken Dell XPS 13, sektördeki en hızlı SSD‘yi kullanarak hızına hız katıyor. 

XPS 13, Core i5 modelinde 128GB’lık SSD‘ye sahip. Bizim incelediğimiz modeli ise Core i7‘li versiyon. Core i7 ile beraber gelen model, 256GB’lık SSD ile beraber geliyor.

4GB RAM ve Intel’in dahilli grafik çözümü HD Graphics 3000 ile gelen XPS 13, oyun performansı hariç tüm özellikleriyle ilgi çekmeyi başarıyor.

Sizler için hazırladığımız videoda Dell XPS 13 için pek çok detayı bulabileceksiniz. İyi seyirler.

#video_6326#

{pagebreak::2}

Dell XPS 13 Teknik Özellikler, Fiyat ve Sonuç:

Teknik Özellikler:

Intel Core i7-2637M işlemci(1.70 GHz Turbo Boost ile 2.0 arası 2.80 GHz)

Windows 7 Home Premium, 64bit

13.3″ HD (720p) Truelife WLED ekran

1.3MP HD Webcam

4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz

256GB Solid State Drive

Intel® HD Graphics 3000

Ağırlık: 1356 gram

Batarya: 6 hücreli

Fiyat: 3000 TL civarı

Ürünü Kliksa.com’dan satın almak için buraya tıklayın

Sonuç:

Dell, XPS 13 ile oldukça başarılı bir Ultrabook ortaya çıkarmış. Kullanılan Core i7 işlemci, ikinci nesil olduğu için biraz fazla güç tüketimine sahip. Fiyatına göre düşündüğümüzde aynı fiyata önümüzdeki dönemde 3. nesil Core işlemcili Ultrabook modelleri alınabilecektir. 

Dell, XPS 13 ile beraber Gorilla Glass ekran kaplaması, alüminyum kasa, alttan aydınlatmalı klavye, multitouch touchpad gibi pek çok artıyı sizlere sunuyor. Eğer komple ürün odaklı düşünüyorsanız tavsiye ediyorum. Fakat performans odaklı düşünüyorsanız ve oyun oynuyorsanız harici ekran kartlı modellere yönelebilirsiniz.

Hatırlatmak istiyorum, SSD performansı olarak en hızlı Ultrabook modellerinden biri hatta en hızlısı. Tek eksiği harici grafik kartı denebilir. O da güç tüketimini azaltıp, ağırlığı arttıracağından tartışılır. Son derece kullanışlı bir ürün.

:: Ultrabook seçiminiz hangi firmadan yana?