Uzun süredir kapatılıp kapatılmayacağı konusunda tartışmalar olan devlet üniversiteleri için ikinci öğretim dönemi resmen sona erdi. 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı Yükseköğretim Kurulu çerçevesinde alınan kararı açıklayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, nitelikli yükseköğretime adil erişim sağlanması adına, ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı.

Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim dönemi resmen sona erdi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar toplantının açılışında yaptığı konuşmada, erişilebilir ve kapsayıcı bir yükseköğretim sistemi anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Özvar, devletin yükseköğretime yaptığı yatırımlar ve Yükseköğretim Kurulu’nun çalışmaları neticesinde, üniversitelerde bu yıl bir milyonu aşkın bir kontenjan oluşturulduğuna dikkat çekti.

İşte Özvar’ın ikinci öğretim ile ilgili yaptığı açıklamalar:

Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz.”

YÖK, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu!

YÖK, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu.

İkinci öğretimin kaldırılmasının yanı sıra, bir gelişme de ikinci üniversite kapsamında kayıtlar konusunda yaşandı. Alınan karara göre, gelecek akademik yıldan itibaren Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı açık öğretim programlarına ikinci ünviversite kapsamında sadece 35 yaş ve üzerindeki öğrenciler kayıt yaptırabileccek.

Bu kararla, öğretmenliğe geçiş kapsamında yapılan ikinci üniverrsite kayıtlarının da kontrol altına alınması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Peki sizler alınan bu yeni kararla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşmayı ihmal etmeyin.