DJI Osmo Pocket inceleme videosu ile karşınızdayız. Daha önce kutusundan çıkarıp ilk izlenimlerimizi paylaştığımız bu küçük canavarı bu kez tüm detayları ile inceliyoruz.
Uzunca bir süredir kullandığımız DJI Osmo Pocket, küçük boyuna rağmen yetenekleri ile oldukça dikkat çeken bir model. GoPro Hero 7‘nin tahtını sallandıran vLog kamerası neler yapabiliyor?
DJI Osmo Pocket kutusundan çıkıyor!
DJI Osmo Pocket kutu açılışı ile karşınızdayız. Dünyanın en gimbal kamerası olan bu cihaz ilginç boyutları ve kutu içeriği ile dikkat çekmeyi başarıyor.DJI Osmo Pocket inceleme
DJI Osmo Pocket inceleme videosunda uzun süredir kullandığımız kamerayı her detayıyla ele alıyoruz. Artılarını ve eksilerini birer birer sıraladığımız videomuzun ardından sizin için uygun olup olmadığına karar verebileceksiniz.
İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan sizlerle inceleme videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…
DJI Osmo Pocket özellikleri
DJI Osmo Pocket özellikleri ile GoPro Hero 7 modeline kafa tutan bir kamera. Drone ve kamera modelleri ile dikkat çeken DJI’ın en küçük üyesi, Osmo Pocket küçük boyuna rağmen sahip olduğu yeteneklerle dikkat çekmeyi başarıyor. Yalnızca 4 santimetre uzunluğunda olan kamera, kompakt boyutları ile kolayca her yere taşınabiliyor.
DJI Pocket kapandığında daha da küçük boyutlara bürünüyor. Pocket isminin hakını veren cihaz, cebe sığacak boyutlara sahip.
Kullanım kolaylığı sunan Osmo Pocket özellikleri arasında neler yer alıyor? Şimdi isterseniz bunlara bir göz atalım. İlk olarak video yeteneklerine bakmak lazım. 1/2.3 inçlik sensör ile gelen kamera 4K ve 60 FPS video kaydı yapabiliyor. Aldığı güncellemelerle daha yetenekli bir hale gelen Pocket, yerleşik iki adet mikrofonla geliyor. Ancak, deneyimlerimize göre bu mikrofonlar iki kişinin konuştuğu çekimlerde bazen yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden çekim deneyiminizi ek bir mikrofon ile desteklemekte fayda var.
Küçük canavarın yeteneği yalnızca video tarafında değil. 16 MP çözünürlükte fotoğraflar çekebilen kamera, bu açıdan da kullanıcısının memnun ediyor. Üzerinde ufak bir dokunmatik ekranın bulduğu Osmo Pocket’da çekilen görüntüler kolayca incelenebiliyor. Bunun için ek bir telefon bağlantısına gerek yok. Ayrıca, cihazın ayarları da bu ekran üzerinden yapılıyor. Tabi bu ekran esasen biraz ufak. Yine de daha büyük bir ekranda kullanım istendiği takdirde akıllı telefon bağlantısı sağlanabiliyor. Hem iOS modellerine hem de Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara bağlanması için bir bağlantı noktası bulunuyor.
Farklı çekim modlarına sahip olan DJI Osmo Pocket özellikleri arasında nesne takibi de bulunuyor. Bu sayede cihaz belirlediğiniz nesneyi kendiliğinden takip ediyor. Hızlı çekim ve panorama modlarına da sahip olan küçük canavar, panorama çekim modu ile de öne çıkıyor. İnceleme videomuzda bu modların kullanım şekillerine değindiğimizi de hatırlatalım.
140 dakika pil ömrü sunan kamerada aynı zamanda üç eksenli kamera sabitleyicisi de bulunuyor.
DJI Osmo Pocket fiyatı
DJI ailesinin en kompakt üyesi ülkemizde rakipleri ile benzer fiyat aralıklarında satın alınabiliyor. DJI Osmo Pocket fiyatı 2.245 TL olarak karşımıza çıkıyor.
Ürünü satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.
Bir kullanıcı olarak benden de bir kaç ekleme:
1. Cihaz küçük olduğundan çekimlerde açı değiştirirken biraz daha sakin – yavaş hareket edilmesi, yoksa videoyu izlerken görüntünün takibi açısından iyi bir sonuç ortaya çıkmıyor.
2. Cihazın altına bir powerbank takarsanız çekim süresi ile ilgili sorun ortadan kalkar. 3 saatlik bir çekimde enerjiyi powerbanktan aldığı için full dolu kaldı.
bu boyutlarda ve kolay kullanımda 4K ve 60 FPS video kaydı bu kompaktlıkta bu performansı yakalayamazsınız. düşünmeyin alın derim.
Dezavantajları:
1- Batarya değişmiyor. Gömülü batarya.
2- Direk cep telefonuna kaydederken ses senkronizasyon bozukluğu oluyor. Ses sonradan geliyor.
3- Ters ışıkta iphone gibi aydınlatma yapmıyor, nesne karanlık oluyor.
4- İşaretlediğin kişi yada nesne hızlı hareket ediyorsa, takibi bırakıyor.