Doğudan yükselen güneş: Huawei Mate 8
Huawei, diğer Çinli markalar gibi orta ve orta üst seviye Android akıllı telefon pazarını büyütmeye ve bu pazarı ele geçirmeye devam ediyordu. Ancak Kirin işlemci konusunda büyük yatırım yapan Huawei, TSMC ile yaptığı anlaşmalar sayesinde mobil işlemci pazarında önemli bir yer edinmeye başladı.
Önce P8 modeliyle 2015 yılının ilk çeyreğinde kendini gösteren Huawei, asıl amiral gemisi modelini Kasım ayına saklamıştı. Uzun süre akıllı cep telefonu piyasasını kasıp kavuran Mate serisi, daha önce ortaya çıkmış olsa da Mate 8 ile birlikte amiral gemisi akıllı telefon pazarına ilk ciddi girişini yapmış oldu.
Qualcomm lisans aldı: Huawei geri dönüyor!
Mobil işlemci sektörünün liderlerinden Qualcomm, Huawei'ye yeniden yonga tedariki için lisans aldı. Ancak bazı sınırlandırmalar yer alıyor.Çin piyasasında Oppo ve Xiaomi ile kapışan Huawei, bu büyük rekabette öne geçmek için kendi işlemcisini geliştirmişti. Özellikle 4G baz istasyonu pazarında pazarın neredeyse tek oyuncusu haline gelen firma, buaradan kazandığı büyük sermaye ile akıllı telefon pazarında büyümenin peşindeydi.
Huawei Mate 8, P 10 ve Mate 10 serisine kadar aşikar olduğumuz, hatta bugün bile Smart ve Y modellerinde karşımıza çıkan ince, hafif ve ince çerçeveli Huawei tasarım çizgisini karşımıza çıkarmış oldu. Tabii ki bu tasarım çizgisi iPhone 6 ile karşımıza çıkan ince ve yuvarlatılmış kenarlı tasarımı andırıyordu. Ancak hatırlarsanız bu tasarım çizgisini akıllı telefon dünyasına getiren HTC olmuştu.
Ancak malzeme kalitesi anlamında, Android akıllı telefon dünyasında HTC’ye yeni bir rakip gelmişti. Huawei, Mate 8 modelinde plastik kasa yerine alüminyum kasa ve çerçeve tercih etmişti.
Huawei Mate 8, işlemci tarafında amiral gemisi akıllı telefon sınıfında yer alsa da, dönemin Android akıllı telefon modellerinin biraz gerisinde kalıyordu. Ekran tarafında 1080 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip IPS NEO LCD ile gelen akıllı telefon, güneş altında diğer IPS ekranlara göre daha başarılıydı.
Kirin 950, 16 nm fabrikasyon süreci ile üretilmiş ve 4 adet 2.3 GHz Cortex-A72 ve 4adet 1.8 GHz Cortex A53 çipiyle karşımıza çıkıyordu. Kağıt üzerinde bu sekiz çekirdekli çip, dönemin en iyi mobil işlemcilerinden biriydi. Performans değerlerinde biraz geri kalmış olsa da, Huawei ilk defa amiral gemisi işlemci pazarında ses getirmeye başladı.
Ancak Huawei dışında Xiaomi ve Oppo’da amiral gemisi akıllı telefon pazarı için büyük hazırlıklar yapmaya başlamıştı. Bu hazırlıklardan önce bile Xiaomi ve Oppo iPhone modellerini en çok satan akıllı telefon listesinde zorlamaya başlamıştı. Ancak her zaman için iPhone modellerinin farklı bir alıcı kitlesi vardı.
Dünden bugüne akıllı telefon tarihi dosyamız için gelecek seride 2016 yılına damga vuran Xiaomi ve Oppo modellerini ele alacağız. Huawei’nin önlenemez yükselişi, Apple’ın iPhone 7 ve Samsung’un Galaxy S7 ve 2015 sonunda çıkan Note 5 modeli de yeni seriye konu olacak. Uzun ve detaylı bir şekilde ele almaya çalıştığımız akıllı telefon çağı dosyamızı nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Bu site tam Sony Xperia düşmanı onplus hayranı yazıklar olsun size
6s plus ile 6plus aynı ekran boyutuna sahip ve 6plus 2014de çıktı . Yani ilk olarak 6plus katılmış oluyor BRUH