Oyun telefonu savaşları başlıyor: Black Shark, ROG Phone, Razer Phone 2 ve Nubia Red Magic karşı karşıya
Aslında bugün için birçok marka orta seviye akıllı telefon modellerini bile 120 Hz ekran yenileme Game Booster gibi desteklerle bir nevi oyun telefonu özelliklerine kavuşturdu.
Ancak Razer’ın yapamadığı, soğutma tarafında karşımıza çıkan yapısal farklar ROG Phone ve Black Shark ile karşımıza çıktı. Bu da her dönemde AnTuTu zirvelerinde bu modellerin yer almasına neden olacaktı. Ancak henüz emekleme döneminde olan modeller, amiral gemisi akıllı telefon modellerine henüz kafa tutamıyordu.
Xiaomi Black Shark özellikleri
Xiaomi, Razer’ın oyuncu telefonu atağının karşılık görmesi sonrası pazarda yer alan bu boşluğu doldurması gerektiğini anladı. Razer ses ve ekran deneyimi ile yüksek performans elde eden bu modelle önemli bir satış başarısı elde etse de, tasarımsal anlamda bazı sıkıntıları vardı.
Özellikle özel bir soğutma ile gelmemesi Razer Phone modelinin performansını da etkileyecek kadar önemli bir eksikti. İşte Xiaomi pazarı tam da buradan vurdu. Hem göz alıcı ve oyuncuları etkileyecek bir tasarım hem de özel bir sıvı soğutma birimi oyuncu telefonu ayrımını anlamlı hale getirmişti.
Tabii ki o dönemde bu sıvı soğutma teknolojisini bazı amiral gemisi modellerde de görüyorduk. Razer Phone tarafında karşımıza çıkan 120 Hz özelliği bir süre oyun telefonu modellerinde kullanılmadı. Bunun temel sebebi ise mobil oyunlar arasında 120 Hz desteği sunan pek oyun olmamasıydı. Yine henüz ekran yenileme hızı, Android akıllı telefon kullanıcıları için temel bir ihtiyaç haline gelmemişti.
İşlemci tarafında Snapdragon 845 karşımıza çıkıyordu. 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen bu sekiz çekirdekli işlemci 4 adet 2.8 GHz işlem gücünde çalışan yüksek performanslı Kryo 385 Gold çekirdek ve 4 adet 1.8 GHz işlem gücünde çalışan tasarruflu Kryo 385 Silver çekirdekleri ile donatılmıştı.
Bu güçlü Android amiral gemisi akıllı telefon, RAM tarafında ise 6 ve 8 GB RAM seçenekleri sunuyordu. Özellikle 8 GB RAM tarafında Black Shark yaklaşık 5 GB gibi önemli bir RAM kapasitesini oyun sırasında boş bırakabiliyor.
Black Shark, metal arka gövdesi, Black Shark logosunun yanıp sönmesi gibi tasarımsal özellikleriyle de tam anlamıyla bir oyuncu telefonu tasarımına sahipti. Yine akıllı telefon modeliyle birlikte gelen Bluetooth 4.0 destekli kontrolcü, çok daha iyi bir mobil oyun deneyimi sunuyordu.
Black Shark özellikle soğutma ve performans anlamında stabil bir performans sunuyordu. Özellikle Shark Space adında özel bir arayüz ile oyun deneyimi çok daha yüksek bir performansa sahip oluyordu. Ana sayfada yer alan Shark Space uygulamasına basarak, ya da telefonun sol tarafında yer alan Shark Space tuşuna basarak da bu arayüze geçiş yapılabiliyordu.
Mobil oyun tutkunları oyun telefonu tarafından sunulan bu arayüzde, tüm oyunlarını, oyunlar için özel FPS ayarlarını, oyun sırasında CPU ve GPU kullanımı gibi ayarlara kolayca ulaşabiliyordu. Bu arayüz sayesinde oyunlar için özel Game Booster ayarları da yapmak mümkündü.
Şuan tog phone 2 den yazıyorum tam 1 sene olucak telefona gözüm gibi bakıyorum allaha şükür aldığımdan beri hiçbir sıkıntısı yok tek çizik dahi yok rog phone 3 için şuan birisi ile konuşuyorum 16/512 onu alacağım hayırlısı bakalım ne gerek var diyenlere ben profosyonel olarak oynuyorum oyunu apple benim için iyi değil batarya ve ergonami açısından o yüzden almak istemiyorum sizin en çok tanıyacağınız coffinden daha iyi oynuyorum rog serisi başka güzel
Rog phone 3 önerirmisin hem pubg ve hem günlük kullanım ıçin ?
Ben şahsen rog 2 kullanoyorum ama ne sıkıntısı var büyük araba kullanırken cepten çıkarması zor emniyet kemeri sıkıntı çıkarıyor en önemlisi telefonu düşürüyorsan sakın alma çünkü kolay kolay bulamazsın çöp olur yani
Telefonlar artık bilgisayarların ve kameraların yerini almaya çalışıyor ama zor iş.
Lenovo legion unutulmamalı
Eski sanatçıların “best of” albümü gibi sıklıkla niye nostalji haberi yapıyorsunuz? Haber mi bitti?