Asus ROG Phone özellikleri
Akıllı telefon piyasasında Intel sonrası yeniden Qualcomm’a dönen ve kendine has bir Zenfone kitlesi oluşturan Asus, amiral gemisi savaşlarına bu sefer oyun telefonu ile katılacaktı. Hali hazırda oyun bilgisayarları ROG serisi ile oyun tarafında iddialı olan firma, ROG markasını bu sefer de oyun telefonu markasıyla karşımıza çıkardı.
Dünden bugüne cep telefonu tarihi – 7
Cep telefonu tarihinde, dev ekranlı akıllı telefon devrine geçiyoruz. iPhone 6 Plus ile Apple'da bu yeni modaya uyum sağlamıştı.Razer ve Xiaomi Black Shark IPS LCD ekran tercih ederken Asus ROG Phone için 6 inç büyüklüğünde AMOLED bir panel tercihi yaptı. Bu ekranın yenileme hızı ise 90 Hz gibi yüksek seviyedeydi. Razer 120 Hz seviyesine çıkmış olsa da, AMOLED panel için ilk defa bu kadar yüksek seviyede bir ekran yenileme özelliği karşımıza çıkıyordu.
Asus oyun telefonu, ROG ile birlikte özel bir bakır soğutma ünitesiyle karşımıza çıktı. Telefonun arka tarafında yer alan geometrik soğutma deliklerinden de fark edilen bu soğutma üç katmanlı bir yapıya sahipti.
Arayüz açısından siyah ve kırmızı bir yapıda olan ROG Phone, arka tarafta da yanıp sönen kırmızı bir ROG simgesiyle göz dolduruyordu. Yine oyun telefonunun arka tarafında ön tarafında sert, geometrik ve ROG serisinden tanıdığımız tasarım çizgileri kullanılmıştı. Öyle ki kamera ve parmak izi sensörü de bu tasarım çizgisini benimseyen çizgilere sahipti.
İşlemci tarafında dönemin amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 845 ile gelen model 8 GB RAM ile karşımıza çıktı. Genelde bu RAM Android telefonlarda sistem tarafında çok fazla kullanılıyor. Ancak ROG Phone modelinde 4GB gibi önemli bir alan oyun performansını arttırmak için boş bırakılıyor.
Razer Phone 2 özellikleri
Razer ilk modeliyle Android akıllı telefon modelleri için oyun telefonu çağını açmış olsa da, Black Shark ve ROG Phone tasarımsal ve soğutma anlamında çok daha iyi özelliklere sahipti. Razer ise 2018 yılının sonlarına yaklaşırken, Razer Phone 2 ile bu rekabeti kızıştırmak istedi.
Aslında bu model, 2018 yılının amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 845 ile karşımıza çıktı. RAM tarafında yine 8 GB olan RAM ve 120 Hz ekran yenileme hızı yine aynı şekilde karşımıza çıktı. Bir önceki modelde kullanılmayan logoya RGB renk verme seçeneği de bu modelde özel bir uygulama ile gelmiş oldu.
Yeni işlemci sayesinde çok daha yüksek performans sergileyen model, 2018 yılında da 120 Hz ekran yenilemesiyle Black Shark ve ROG Phone modelinin önüne geçiyordu. Yine bir ay sonra karşımıza çıkan Black Shark Helo modeli de 60 Hz ekran yenilemesiyle bu anlamda hayal kırıklığı yaratıyordu.
Ancak Razer bu modelde de soğutma ve tasarımsal anlamda yenileme yapmamıştı. Yine aynı kutu gibi tasarımı ile gelen model, ses açısından da yüksek performansa sahipti.
Şuan tog phone 2 den yazıyorum tam 1 sene olucak telefona gözüm gibi bakıyorum allaha şükür aldığımdan beri hiçbir sıkıntısı yok tek çizik dahi yok rog phone 3 için şuan birisi ile konuşuyorum 16/512 onu alacağım hayırlısı bakalım ne gerek var diyenlere ben profosyonel olarak oynuyorum oyunu apple benim için iyi değil batarya ve ergonami açısından o yüzden almak istemiyorum sizin en çok tanıyacağınız coffinden daha iyi oynuyorum rog serisi başka güzel
Rog phone 3 önerirmisin hem pubg ve hem günlük kullanım ıçin ?
Ben şahsen rog 2 kullanoyorum ama ne sıkıntısı var büyük araba kullanırken cepten çıkarması zor emniyet kemeri sıkıntı çıkarıyor en önemlisi telefonu düşürüyorsan sakın alma çünkü kolay kolay bulamazsın çöp olur yani
Telefonlar artık bilgisayarların ve kameraların yerini almaya çalışıyor ama zor iş.
Lenovo legion unutulmamalı
Eski sanatçıların “best of” albümü gibi sıklıkla niye nostalji haberi yapıyorsunuz? Haber mi bitti?