Rus kozmonot, uluslararası uzay istasyonunda 878 günden fazla kalarak Gennady Padalka‘nın rekorunu geride bıraktı. Kozmonot, eylül ayında Dünya’ya geri döndüğünde 1.110 gün (3 yıldan fazla) uzayda yaşamış olacak.
Rekorun yeni sahibi: Rus kozmonot “Oleg Kononenko”
Rus kozmonot Oleg Kononenko, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda önceki rekor olan 878 gün, 11 saat, 29 dakika ve 48 saniyeden fazla kaldı. 59 yaşındaki Kononenko, Roscosmos‘un (Rus kozmonot ekibi) komutanı olarak, “Tüm başarılarımla gurur duyuyorum, ancak en çok uzayda toplam insan kalış süresi rekorunun hala bir Rus kozmonota ait olmasından ayrıca gurur duyuyorum” dedi.
Rus kozmonotun şu anki uzay uçuşunun Eylül sonunda sona ermesi planlanıyor ve o zamana kadar uzayda 1.110 gün geçirmiş olacak. Kononenko’nun uzaydaki kariyeri mühendis olarak başladı ve ISS programı için seçilen gruba katıldıktan sonra kozmonot olarak eğitim aldı. İlk uzay uçuşu 2008’de gerçekleşti ve 200 gün sürdü.
Avrupa Uzay Ajansı’nın uzaya göndereceği ilginç kargosu ne?
Avrupa Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ilginç bir kargo gönderecek. Peki bu paketin içinde ne var?
Avrupa Uzay Ajansı’nın uzaya göndereceği ilginç kargosu ne?
Avrupa Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ilginç bir kargo gönderecek. Peki bu paketin içinde ne var?Uzayda geçirdiği süre boyunca, Kononenko görüntülü arama ve mesajlaşmanın iletişimde kalmasını sağladığını ancak Dünya’ya döndüğünde ailesinin yaşamından geride kalanları gördüğünde duygusal bir deneyim yaşadığını ifade etti.
“Çocuklarım babasız büyüdü!”
Kononenko yaptığı bir açıklamada, görüntülü arama ve mesajlaşmanın iletişimde kalmasını sağladığını, ancak Dünya’ya döndüğünde hayatın ne kadar büyük bir kısmını kaçırdığını fark ettiğini söyledi. “Eve döndüğümde, yokluğumda geçen yüzlerce gün boyunca çocukların babasız büyüdüğünü fark ediyorum,” dedi. “Kimse bu zamanı bana geri vermeyecek.“
Kononenko, uzaydaki fiziksel etkilerle başa çıkmak için düzenli olarak egzersiz yaptığını belirtti ve “sinsi” ağırlıksızlığın etkilerini hissetmediğini söyledi. Uzay programının güvenilirliği son yıllarda sorgulanmış olsa da ISS, Washington ve Moskova’nın yakın işbirliği içinde olduğu uluslararası projeyi önemli ölçüde destekliyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
rekor , dunya rekoru degil uzay rekoru , baslik yanlis ! 🙂
Rus değilde Türkmen deseniz nasıl olur ?
Bende 32 yıllık havacılık ta çalıştım şuan ayda veya mars gezegende bir üst kurulması lazımdı çünkü toprak var güneş var ısı var toprağın derinliklerinde mutlaka su var yeterki ilk etepta yaşam ünitesi lazım o toprakta ne yetişir ona göre bitki örtü oluşturmak lazım