Tüm dünyada patlak veren çip krizinden birçok sektör etkilenmiş durumda. Şirketler, bu süreçte gelen taleplere karşılık verebilmek için yoğun mesai harcarken, belirli bir süre sonra da bunun mümkün olmayacağını anlayarak üretimi ciddi ölçüde yavaşlatıyorlar.
Otomotiv sektörü de bu süreçten fazlasıyla etkilendi. Üretimin son derece yavaşlamasıyla birkaç yıl önce ağzına kadar dolu olan otomobil bayilerinde günümüzde neredeyse sıfır araç bulunmuyor. Bu noktada ülkemizde de aktif şekilde faaliyetlerini sürdüren SsangYong, yaşanan finansal sorunların ardından el değiştiriyor.
Opel Corsa 2021 fiyat listesi ve özellikleri
Giriş seviyesi bir hatchback olan Opel Corsa, 2021 yılında rekabetçi fiyat listesi ile alıcılarını bekliyor.SsangYong, 260 milyon dolara satılıyor
SsangYong’un hisselerinin büyük bir kısmı 2009 yılında Mahindra & Mahindra tarafından satın alınmıştı. Bu noktada Hintli şirketin yatırımlarıyla ayakta kalan şirket, pandemi ve çip krizinin de etkisiyle kan kaybetmeye başladı. Üretimini 2020 yılında yaklaşık yüzde 20 düşürdü ve fabrikalarından yalnızca 106 bin araç çıkardı.
Şirket, 2020 Aralık ayında ise daha fazla dayanamadı ve iflas koruma başvurusu yaptı. Bununla birlikte potansiyel alıcılarla görüşmeler başladı. Son gelen bilgilere göre, alıcı belli olmaya başladı.
SsangYong, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada verilen teklif, gelecek planları ve yatırım gücü gibi faktörler göz önüne alınarak Edison Motors liderliğindeki bir konsorsiyumu seçtiğini resmen duyurdu. Ancak şirket şu an için iflas koruma başvurusu nedeniyle hemen satılmayacak. Sektör kaynaklarına göre, kasım ayının sonlarına doğru satın almayla ilgili resmi açıklama gelecek.
2015 yılında kurulan Güney Koreli Edison Motors, SsangYong’u bünyesine katmak için sadece 260 milyon dolar ödeyecek. Elektrikli otobüsleriyle ön plana çıkan Edison Motors, otomobil şirketini satın aldıktan sonra farklı bir yol izlemeyi hedefliyor.
Edison Motors Yönetim Kurulu Başkanı Kang Young-kwon, gerçekleştirdiği çevrimiçi basın toplantısında üç ila beş yıl içinde SsangYong’u elektrikli otomobilleriyle ön plana çıkan bir şirket haline getireceklerini ifade etti. Buna ek olarak yatırım konusunda oldukça cömert olacaklarının sinyallerini verdi.
Hatırlanacağı üzere SsangYong, 2009 yılında Mahindra & Mahindra’nın bünyesine katılmadan önce de finansal sıkıntılar yaşayarak iflas koruma başvurusu yapmıştı. Günümüzde aynı durumu tekrardan yaşayan şirketin önümüzdeki dönemlerde otomobil sektöründe hangi hamleleri yapacağı ise büyük bir merak konusu.
Genede insan üzülüyor o kadar kaliteli arabaları var .